search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:34
MENU CLOSE

Μαγιορκίνης: Πώς ο στρεπτόκοκκος πέρασε στον οργανισμό της 40χρονης και προκάλεσε σήψη (Video)  

06.07.2023 11:32
HOSPITAL NEW

Σε πολύ σοβαρή κατάσταση σε ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας συνεχίζει να νοσηλεύεται η 40χρονη γυναίκα η οποία νοσεί με στρεπτόκοκκο.

Οι γιατροί έκριναν την κατάσταση της υγείας της πολύ κρίσιμη καθώς τα συμπτώματα είχαν προχωρήσει αρκετά και διαγνώστηκε με πυογόνο στρεπτόκοκκο.

Ο επίκουρος καθηγητής υγιεινής και παθολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι πρόκειται για μία σπάνια επιπλοκή σε έναν άνθρωπο ο οποίος δεν φαίνεται να έχει κάποια υποκείμενα νοσήματα.

«Είναι μια διεισδυτική λοίμωξη στρεπτόκοκκου. Φαίνεται ότι με έναν τρόπο πέρασε βαθιά μέσα στον οργανισμό και προκάλεσε αυτό που λέμε σήψη, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας και να παλεύει αυτή τη στιγμή για τη ζωή της.

Είναι κάτι σπάνιο. Δεν είναι περιστατικό που δεν έχουμε ξαναδεί, είναι περιστατικό που βλέπουμε κάθε χρόνο, απλά είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός, το πολύ δύο χεριών σε όλη τη χώρα» τόνισε.

Σε ερώτηση εάν ο στρεπτόκοκκος έχει παίρνει διαστάσεις στη χώρα μας, απάντησε: «Η αίσθησή μου είναι ότι επειδή ο κόσμος έχει μια αυξημένη ευαισθησία γύρω από αυτά τα θέματα, έχουν αρχίσει και ακούγονται αυτά τα περιστατικά που άλλες χρονιές δεν ακούγονταν.

Είναι βέβαια πολύ σοβαρά περιστατικά, αλλά δεν είναι κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στα πλαίσια, εάν μπορούμε να πούμε, του φυσιολογικού, γιατί πρόκειται για σπάνιες επιπλοκές». 

«Έχουμε αύξηση των κρουσμάτων»

Ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων σε σχέση με άλλες χρονιές και περισσότερο σε σχέση με τη διάρκεια της καραντίνας και των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

«Η συχνότητα ήταν πολύ χαμηλή του στρεπτόκοκκου όπως και όλων των λοιμώξεων, οπότε έχουμε μια μικρή αύξηση σε σχέση με την περίοδο πριν από την καραντίνα και μεγάλη αύξηση σε σχέση σίγουρα με την καραντίνα»

Διαβάστε επίσης

Θεσσαλονίκη: Βίαζε την 7χρονη ανιψιά του και την φωτογράφιζε γυμνή

Περιστέρι: «Αν είχε έρθει ασθενοφόρο, ίσως να είχε σωθεί ο άνθρωπός μας» λένε οι συγγενείς του 52χρονου (Video)

Άλιμος: Η στιγμή της επίθεσης με εμπρηστικό μηχανισμό έξω από εταιρεία (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06