search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 12:31
MENU CLOSE

Ανακαλούνται ζελεδάκια από τον ΕΦΕΤ: Προειδοποίηση για κίνδυνο πνιγμού

07.07.2023 17:23
efet-new

Ζελεδάκια σε μορφή ράβδου ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Περιέχουν πρόσθετα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν πνιγμό.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για τη διακίνηση στην Ελλάδα από την ολλανδική εταιρεία Beagley Copperman BV προϊόντων (ζελεδάκια σε μορφή ράβδου) που περιέχουν τα πρόσθετα Ε407 και E410.

Τα εν λόγω πρόσθετα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται σε ζελεδάκια διότι η παρουσία τους στα συγκεκριμένα τρόφιμα δημιουργούν κατά την κατανάλωσή τους συνθήκες ενδεχόμενου πνιγμού. Πρόκειται για τα προϊόντα «Speshow Assorted Jelly Straws».

O ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση/απόσυρση των εν λόγω προϊόντων ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ

Διαβάστε επίσης:

Πέντε καθημερινές συνήθειες που ενισχύουν τη μνήμη και προστατεύουν το μυαλό

Καρκίνος: 12 τρόποι για να μειώσεις τον κίνδυνο

Εγκεφαλικό: Πόσες ώρες άσκησης προστατεύουν το μυαλό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 12:31