search
ΔΕΥΤΕΡΑ 10.06.2024 12:30
MENU CLOSE

Αλιβέρι: Οριοθετημένη περιμετρικά η πυρκαγιά (Video/Photo)

07.07.2023 08:03
aliveri new

 Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που εκδηλώθηκε, το βράδυ της Πέμπτης, σε δασική έκταση στο Αλιβέρι στην Εύβοια.

Η φωτιά που καίει στο βουνό κοντά στο ΑΗΣ Αλιβερίου κινήθηκε απειλητικά προς το χωριό Καλέντζι, ωστόσο πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε δασική έκταση στην περιοχή Μηλάκι Ευβοίας καίει χαμηλή βλάστηση κυρίως πουρνάρια, ελιές και ξερά χόρτα, ωστόσο το δύσβατο και δυσπρόσιτο της περιοχής ήταν αυτό που δυσκόλευε το έργο των επίγειων δυνάμεων.

   Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, χθες το βράδυ συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου, ένας ηλικιωμένος, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών καπνίσματος μελισσοκυψελών, στη θέση Μηλάκι της Τ.Κ. Καλεντζίου του δήμου Κύμης-Αλιβερίου Ευβοίας. Πρόκειται για 75χρονο Έλληνα, ο οποίος εκτελούσε εργασίες καπνίσματος μελισσών στην περιοχή.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

Αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν 107 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Επιπλέον συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

 Διαβάστε επίσης

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Παρασκευή 7 Ιουλίου

Στεγαστικό φοιτητικό επίδομα: Πότε εκπνέει η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων

Πανελλήνιες 2023: Αντίστροφη μέτρηση για την κατάθεσή του Μηχανογραφικού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 10.06.2024 12:30