search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 22:24
MENU CLOSE

Καιρός: Καύσωνας με 45άρια έρχεται στη Μεσόγειο – Πόσο θα επηρεάσει την Ελλάδα (Videos)

07.07.2023 08:41
kaysonas-new (3)

Τον κώδωνα του κινδύνου για έναν πολύ ισχυρό καύσωνα στη Μεσόγειο κρούουν οι μετεωρολόγοι με τις προγνώσεις να εντάσσουν και την Ελλάδα μέσα στις χώρες που επηρεάζει το επερχόμενο κύμα ζέστης.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, το ισχυρό κύμα καύσωνα πλήττει αρχικά την Ισπανία και την Ιταλία με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τοπικά ακόμη και τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Στη χώρα μας, μέχρι την άλλη βδομάδα, θα δούμε το θερμόμετρο να ανεβαίνει φθάνοντας μέχρι 38 βαθμούς Κελσίου. Κάτι που σημαίνει ότι τις επόμενες μέρες το πολύ ισχυρό θερμό κλίμα δεν θα επηρεάσει την Ελλάδα.

«Θα μελετήσουμε όμως και τα νεότερα στοιχεία για να δούμε αν αυτό το νέο κύμα θα επηρεάσει και τη χώρα μας» τόνισε στην πρόγνωσή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ωστόσο, το Σάββατο η ζέστη στη χώρα μας θα είναι έντονη κυρίως σε κλειστές ηπειρωτικές εκτάσεις, ενώ αυξάνεται σημαντικά και ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Την Κυριακή, αυτές οι πολύ θερμές αέριες μάζες πρόκειται να υποχωρήσουν με τη θερμοκρασία να κατεβαίνει στους 33 με 35 βαθμούς, ενώ τα μελτέμια που θα κυριαρχούν στο Αιγαίο, θα ανεβάζουν και πάλι αρκετά τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

«Θα δούμε αν μεσοβδόμαδα, ένα τμήμα της θερμής αέριας μάζας καταφέρει να επηρεάσει και τη χώρα μας ανεβάζοντας λίγο παραπάνω τη θερμοκρασία», σημείωσε ο μετεωρολόγος του Open.

Σάκης Αρναούτογλου: Ο καιρός στην Ελλάδα και το επερχόμενο κύμα καύσωνα

Την πρόγνωσή του για τον πανμεσογειακό καύσωνα που έρχεται από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας μίλησε, όμως και ο παρουσιαστής καιρού της ΕΡΤ3, Σάκης Αρναούτογλου, αναφέροντας τα εξής:

«Από την Τρίτη κυρίως πρέπει να μιλάμε για πανμεσογειακό καύσωνα, ο οποίος θα ξεκινά από την ανατολική και νότια Ισπανία μέχρι και τα Βαλκάνια και θα ανεβάσουν τον υδράργυρο ακόμη και στη Σερβία. Από την Τετάρτη θα μας πλησιάσει αυτή η ζέστη ακόμη περισσότερο, οπότε δεν αποκλείεται να μιλάμε προς τα τέλη της άλλης εβδομάδας και για αρκετά 40άρια και βάλε… κατά τόπους με ξηρούς ανέμους στα ηπειρωτικά. Αύριο (σήμερα) θα έχουμε λεπτομέρειες για αυτή την εξέλιξη, η οποία δείχνει να διατηρείται αρκετά, μέχρι και τις 12 με 13, ίσως και 16 Ιουλίου».

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Καθίζηση δρόμου μετά από έντονη βροχόπτωση (photo)

Χαλκιδική: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με αγριογούρουνο – Νεκρό το ζώο, διαλύθηκε το αυτοκίνητο (Video)

Κέρκυρα: Καταγγελίες ότι ο αμαξάς μαστίγωνε το άλογο πριν αυτό ξεψυχήσει (photos/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 22:24