search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 02:58
MENU CLOSE

To Τwitter απειλεί να μηνύσει τη Meta για το Threads

07.07.2023 00:14
meta

Το Twitter απειλεί να κινηθεί νομικά εναντίον της Meta για τη νέα πλατφόρμα Threads, κατηγορώντας τον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για λαθροθηρία και για τη δημιουργία μιας εφαρμογής – αντιγράφου του Twitter.

Την Τετάρτη, η μητρική εταιρεία του Instagram Meta παρουσίασε το Threads, μια εφαρμογή με κείμενο στο Instagram που μοιάζει με το Twitter και άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που βασίζονται σε κείμενο. 

Η νέα εφαρμογή θα επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν τους υπάρχοντες ακολούθους και τα ονόματα των λογαριασμών τους από το Instagram, την εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών και βίντεο της Meta που συγκαταλέγει μεγάλες διασημότητες μεταξύ των 2 δισεκατ. χρηστών της.

«Θα δημιουργηθεί μια εφαρμογή δημόσιας συζήτησης με πάνω από 1 δισεκατομμύριο άτομα», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Meta Μαρκ Ζάκερμπεργκ σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Threads. «Το Twitter είχε την ευκαιρία να το κάνει, αλλά δεν το κατάφερε. Ας ελπίσουμε ότι θα το κάνουμε εμείς».

Λίγες ώρες αργότερα, ένας δικηγόρος του Twitter, ο Alex Spiro, έστειλε επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, κατηγορώντας την εταιρεία ότι εμπλέκεται σε «συστηματική, εσκεμμένη και παράνομη κατάχρηση εμπορικών μυστικών και άλλης πνευματικής ιδιοκτησίας του Twitter».

«Το Twitter σκοπεύει να επιβάλει αυστηρά τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του και απαιτεί από τη Meta να λάβει άμεσα μέτρα για να σταματήσει να χρησιμοποιεί τυχόν εμπορικά μυστικά του Twitter ή άλλες άκρως εμπιστευτικές πληροφορίες», έγραψε ο Spiro σε επιστολή του. 

«Το Twitter διατηρεί όλα τα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου, ενδεικτικά, του δικαιώματος να ζητήσει ένδικα μέσα και ασφαλιστικά μέτρα χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση για να αποτρέψει οποιαδήποτε περαιτέρω διατήρηση, αποκάλυψη ή χρήση της πνευματικής του ιδιοκτησίας από τη Meta».

Διαβάστε επίσης:

Νέα «βόμβα» από Frontex: Ο επικεφαλής της δεν αποκλείει αναστολή επιχειρήσεων στην Ελλάδα μετά την Πύλο

OceanGate: Αναστέλλει τις δραστηριότητές της μετά τη διάλυση του βαθυσκάφους Titan

«Ευκαιρία να δεις τον κόσμο και να αποκτήσεις ένα υγιεινό μαύρισμα» – Η αγγελία της Wagner για στρατολόγηση νέων μελών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59