search
ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 20:37
MENU CLOSE

Η πρώτη ομιλία της Τζώρτζια στη Βουλή: «Χρόνια τώρα ζω στην ανασφάλεια» (Video)

09.07.2023 12:21
tzortzia

Στο βήμα της Βουλής ανέβηκε χθες η Τζώρτζια Κεφαλά στο πλαίσιο της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Η τραγουδίστρια και βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας αρχικά συστήθηκε με «θαυμασμό και σεβασμό» που βρίσκεται στην αίθουσα του Κοινοβουλίου.

«Επιτρέψτε μου να συστηθώ. Λέγομαι Γεωργία Κεφαλά, οι περισσότεροι με γνωρίζουν ως Τζώρτζια. Δεν ξέρω αν είμαι άνθρωπος του πολιτισμού και της Τέχνης, ξέρω ότι τραγουδώ και χορεύω. Έχω μεγαλώσει δυο γιους και βιοπορίζομαι τραγουδώντας και χορεύοντας».

Η γνωστή τραγουδίστρια μίλησε από το βήμα της Βουλής για τους λόγους που την οδήγησαν να πει το «ναι» στην υποψηφιότητά της με τον συνδυασμό της Ζωής Κωνσταντοπούλου και να ασχοληθεί με την πολιτική.

Όπως εξήγησε, την παρουσία της στα έδρανα της Βουλής πυροδότησε η απώλεια ενός πολύ αγαπημένου της προσώπου, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ατύχημα στα ελληνικά βουνά.

«Η ανάγκη μου να βρεθώ εδώ πυροδοτήθηκε από την απώλεια ενός αγαπημένου μου ανθρώπου, του Ερμή Θεοχαρόπουλου, που σκοτώθηκε στα ελληνικά βουνά σε ένα ατύχημα που είχε. Περίμενε για βοήθεια που ήρθε πολύ αργά. Ήρθε 5 ώρες μετά την πτώση του για να παραλάβει μια σορό. Αυτό το περιστατικό αποκάλυψε στον τομέα της διάσωσης και του επείγοντος περιστατικού».

Η καλλιτέχνης-βουλευτής αναφέρθηκε και στο ασφαλιστικό ζήτημα που απασχολεί τους συναδέλφους της.

«Ονειρεύομαι για τους ανθρώπους του πολιτισμού μια ανθρώπινη ζωή. Χρόνια τώρα ζω στην ανασφάλεια, όπως και αυτοί. Ξυπνάω χωρίς να ξέρω αν θα έχω δουλειά μεθαύριο. Είμαι σίγουρα ανασφάλιστη και μετέωρη αφού γνωρίζω πως, παρόλο που δουλεύω μήνες με ιδέες και απλήρωτες πρόβες για μια συναυλία, θα πάρω ένα ένσημο για κάθε ένσημο για μία από αυτές. Πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να κάνω 50 συναυλίες το χρόνο για να ασφαλιστώ».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σχόλια που δέχθηκε σχετικά με την ενδυματολογική της επιλογή στην πρόσφατη ορκωμοσία.

«Θα ήθελα να πω για την ανάγκη να γίνει προστατευμένα αποδεκτή και σεβαστή η διαφορετικότητα […] Δεν ξέρω αν ανήκω εδώ, αν ταιριάζω, κατά τη δική σας αντίληψη και αποδοχή στον χώρο. Ξέρω πως σέβομαι απόλυτα τη δουλειά μου και τιμώ με όποιον τρόπο μπορώ το να είμαι ο εαυτός μου. Αυτό το πράγμα τιμά εμένα και τους γύρω μου» τόνισε.

Κλείνοντας την ομιλία της η Τζώρτζια Κεφαλά σημείωσε: «Δεν ξέρω γιατί κάποιοι αποκάλεσαν τσίρκο την τωρινή Βουλή, εύχομαι όμως να είναι ένα χαρούμενο τσίρκο ακροβατών και ικανών ανθρώπων και όχι ένα τσίρκο τρόμου».

Διαβάστε επίσης:

Κείμενο – πλατφόρμα από Τεμπονέρα: Για μια νέα προοδευτική πολιτική πλειοψηφία

ΣΥΡΙΖΑ: Στα όργανα η πίεση των προεδρικών για αλλαγή του χρονοδιαγράμματος- Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τις υποψηφιότητες

ΠΑΣΟΚ: Και τώρα μάχη για τις αυτοδιοικητικές – Οι επόμενες κινήσεις Ανδρουλάκη 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 20:37