search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 09:03
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Και τώρα μάχη για τις αυτοδιοικητικές – Οι επόμενες κινήσεις Ανδρουλάκη 

09.07.2023 06:00
ANDROULAKIS

Τον δικό του πολιτικό δρόμο και τις θέσεις του χάραξε το ΠΑΣΟΚ κατά την συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Αυτό που λένε στην Χαριλάου Τρικούπη είναι ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης στις πρώτες του εμφανίσεις στο Κοινοβούλιο κατάφερε να βάλει το δικό του ιδεολογικό στίγμα. 

«Αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση» 

Το τέλος της δευτερολογίας του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν και το «κλειδί» για το πως θα κινηθεί το επόμενο διάστημα απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς περιέγραψε με σαφές τρόπο την στρατηγική του ΠΑΣΟΚ. «Θα είμαστε η αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση, που έχει ανάγκη η πατρίδα μας», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έδειξε τις διαθέσεις του σε ό,τι έχει να κάνει με τα βασικά ζητήματα άσκησης πολιτικής. Σε αυτά έβαλε ψηλά την Ακρίβεια, την Δημόσια Υγεία, την Παιδεία καθώς και τους Θεσμούς. Είναι ξεκάθαρο ότι από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη η κριτική είναι έντονη στον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης του Πρωθυπουργού, τον οποίο χαρακτηρίζουν κλειστό σύστημα εξουσίας. «Δεν πιστεύουμε στα κλειστά συστήματα εξουσίας γιατί γεννούν διαφθορά, αδιαφάνεια, αναξιοκρατία. Πιστεύουμε σε μια ποιοτική, συμμετοχική Δημοκρατία. Διαφωνούμε με το επιτελικό κράτος, γιατί είναι το περιτύλιγμα ενός πελατειακού κράτους. Είναι κάτι βαθιά παλαιοκομματικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

«Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο» 

Εκτός από την τακτική που θα ακολουθήσει στην Αντιπολίτευση, ο Νίκος Ανδρουλάκης αποκάλυψε και τους στόχους που έχει για το κόμμα του. Στην δευτερολογία του, το Σάββατο η οποία είχε έντονο πολιτικό στοιχείο έκανε λόγο για ένα κοινωνικό συμβόλαιο, το οποίο όπως εξήγησε θα θα υλοποιηθεί μέσα από τις συμμαχίες που θα χτίσει με την κοινωνία. «Χρειαζόμαστε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ του κράτους και των πολιτών, που θα σφυρηλατεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης, κάνοντας την κοινωνία σύμμαχο στις μεγάλες αλλαγές. Σήμερα, η χώρα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε μια σοβαρή αντιπολίτευση, που θα δίνει καθημερινές μάχες δίπλα στον πολίτη, με σχέδιο, αξιοπιστία και προοπτική. Με διάθεση συναινέσεων αλλά και με δημιουργική κριτική και αντιπροτάσεις όπου διαφωνούμε. Κριτήριο μας θα είναι πάντα το εθνικό συμφέρον, ο ορθός λόγος, ο σεβασμός στους θεσμούς και τη Δημοκρατία. Θα αγωνιστούμε, λοιπόν, ώστε η Δημοκρατική Παράταξη να είναι στην πρωτοπορία για μια κοινωνία αυτοπεποίθησης και υψηλών προσδοκιών. Για να εδραιώσουμε την ισχυρή παρουσία της πατρίδας μας στην Ευρώπη και στον κόσμο». Τα παραπάνω λόγια του Νίκου Ανδρουλάκη παρουσιάζουν την ταυτότητα που θέλει ο ίδιος για το ΠΑΣΟΚ. 

Και τώρα… Αυτοδιοίκηση 

Στην Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται ότι δεν θα κάνουν διακοπές καθώς ακριβώς μετά τις εθνικές κάλπες έδειξαν τις διαθέσεις τους σε ό,τι έχει να κάνει με την επόμενη εκλογική διαδικασία, η οποία δεν είναι άλλη πέρα της αυτοδιοίκησης. Στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται να κάνουν μία γενναία προετοιμασία για να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα. Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε μάλιστα και η επιτροπή η οποία θα «τρέξει» τις εκλογές στην Αυτοδιοίκησης. Συντονιστής ορίστηκε ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος με την εμπειρία και την πολιτική του σκέψη θα δώσει ώθηση την απαιτούμενη ώθηση στο ΠΑΣΟΚ για το αύριο του κόμματος. Αποφάσεις για πολιτικές υποστηρίξεις δεν έχουν παρθεί αλλά τα πρώτα ονόματα έχουν αρχίσει να πέφτουν στο τραπέζι. 

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: «Καλό θα είναι ο πρωθυπουργός να ακούει πιο προσεκτικά»

Κωνσταντοπούλου: «Ναι» στη διάταξη για την ψήφο των αποδήμων

Χατζηδάκης: «Αύξηση 70 ευρώ μηνιαίως για κάθε δημόσιο υπάλληλο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 09:03