ΠΑΣΟΚ: Και τώρα μάχη για τις αυτοδιοικητικές - Οι επόμενες κινήσεις Ανδρουλάκη
Τον δικό του πολιτικό δρόμο και τις θέσεις του χάραξε το ΠΑΣΟΚ κατά την συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Αυτό που λένε στην Χαριλάου Τρικούπη είναι ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης στις πρώτες του εμφανίσεις στο Κοινοβούλιο κατάφερε να βάλει το δικό του ιδεολογικό στίγμα.
«Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο»
Εκτός από την τακτική που θα ακολουθήσει στην Αντιπολίτευση, ο Νίκος Ανδρουλάκης αποκάλυψε και τους στόχους που έχει για το κόμμα του. Στην δευτερολογία του, το Σάββατο η οποία είχε έντονο πολιτικό στοιχείο έκανε λόγο για ένα κοινωνικό συμβόλαιο, το οποίο όπως εξήγησε θα θα υλοποιηθεί μέσα από τις συμμαχίες που θα χτίσει με την κοινωνία. «Χρειαζόμαστε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ του κράτους και των πολιτών, που θα σφυρηλατεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης, κάνοντας την κοινωνία σύμμαχο στις μεγάλες αλλαγές. Σήμερα, η χώρα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε μια σοβαρή αντιπολίτευση, που θα δίνει καθημερινές μάχες δίπλα στον πολίτη, με σχέδιο, αξιοπιστία και προοπτική. Με διάθεση συναινέσεων αλλά και με δημιουργική κριτική και αντιπροτάσεις όπου διαφωνούμε. Κριτήριο μας θα είναι πάντα το εθνικό συμφέρον, ο ορθός λόγος, ο σεβασμός στους θεσμούς και τη Δημοκρατία. Θα αγωνιστούμε, λοιπόν, ώστε η Δημοκρατική Παράταξη να είναι στην πρωτοπορία για μια κοινωνία αυτοπεποίθησης και υψηλών προσδοκιών. Για να εδραιώσουμε την ισχυρή παρουσία της πατρίδας μας στην Ευρώπη και στον κόσμο». Τα παραπάνω λόγια του Νίκου Ανδρουλάκη παρουσιάζουν την ταυτότητα που θέλει ο ίδιος για το ΠΑΣΟΚ.
Και τώρα… Αυτοδιοίκηση
Στην Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται ότι δεν θα κάνουν διακοπές καθώς ακριβώς μετά τις εθνικές κάλπες έδειξαν τις διαθέσεις τους σε ό,τι έχει να κάνει με την επόμενη εκλογική διαδικασία, η οποία δεν είναι άλλη πέρα της αυτοδιοίκησης. Στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται να κάνουν μία γενναία προετοιμασία για να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα. Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε μάλιστα και η επιτροπή η οποία θα «τρέξει» τις εκλογές στην Αυτοδιοίκησης. Συντονιστής ορίστηκε ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος με την εμπειρία και την πολιτική του σκέψη θα δώσει ώθηση την απαιτούμενη ώθηση στο ΠΑΣΟΚ για το αύριο του κόμματος. Αποφάσεις για πολιτικές υποστηρίξεις δεν έχουν παρθεί αλλά τα πρώτα ονόματα έχουν αρχίσει να πέφτουν στο τραπέζι.
Διαβάστε επίσης:
ΠΑΣΟΚ: «Καλό θα είναι ο πρωθυπουργός να ακούει πιο προσεκτικά»
Κωνσταντοπούλου: «Ναι» στη διάταξη για την ψήφο των αποδήμων
Χατζηδάκης: «Αύξηση 70 ευρώ μηνιαίως για κάθε δημόσιο υπάλληλο»