ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18.07.2025 04:39
MENU CLOSE

Ψήφος αποδήμων: Σε δημόσια διαβούλευση τη Δευτέρα το νομοσχέδιο

09.07.2023 13:52

Τη Δευτέρα 17 Ιουλίου θα αναρτηθεί, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, για διαβούλευση το νομοσχέδιο που αφορά στην ψήφο των αποδήμων, το οποίο εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις προγραμματικές δηλώσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί προς δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο με ένα άρθρο, με το οποίο θα καταργούνται όλα τα εμπόδια για την ψήφο των ελλήνων που ζουν στο εξωτερικών και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας. Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι ο προηγούμενος νόμος έθετε σημαντικούς περιορισμούς και σημείωσε με νόημα ότι «σήμερα ήλθε η ώρα να δούμε πόση συνέπεια υπάρχει μεταξύ λόγων και πράξεων και το σχέδιο νόμου αυτό να εγκριθεί από 300 βουλευτές».

Κεραμέως: Ψήφος αποδήμων χωρίς περιορισμούς

Mετά την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως τόνισε, σε ανάρτησή της: «την ερχόμενη εβδομάδα θέτουμε σε δημόσια διαβούλευση νέο νόμο για να μπορούν όλοι οι απόδημοι Έλληνες πολίτες ΧΩΡΙΣ περιορισμούς να ασκούν το δικαίωμα της ψήφου από όπου και αν βρίσκονται. Ιστορική η ευκαιρία και η ευθύνη όλων των Βουλευτών».

Διαβάστε επίσης:

Άδωνις Γεωργιάδης: Μπαράζ ελέγχων από την Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας

Δολοφονία Σύρου στη Λάρισα: Στο πλευρό του αστυνομικού οι «Σπαρτιάτες»

Η πρώτη ομιλία της Τζώρτζια στη Βουλή: «Χρόνια τώρα ζω στην ανασφάλεια» (Video)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18.07.2025 02:50
Exit mobile version