search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 10:48
MENU CLOSE

Η ζωή μετά τα 60: Παράτησε τα πάντα και έγινε… φορτηγατζής (video)

10.07.2023 16:27
fortigo_1007_1460-820_new
credit: pixabay

Ο Γκρεγκ Ρος επέστρεφε στο Περθ από το Όκλαντ, όπου είχε πάει για την κηδεία της αγαπημένης του θείας και κοιτώντας από το παράθυρο του αεροπλάνου σκέφτηκε: «Ήταν ώρα να παραιτηθώ».

Στη διάρκεια της πτήσης κατάλαβε ότι «είχε καεί» με τη δουλειά του ως διευθύνων σύμβουλος μιας εταιρίας θεατρικών παραγωγών και έχοντας δουλέψει δεκαετίες ως εκτελεστικός διευθυντής μάρκετινγκ σε μια εταιρία πολυτελών αυτοκινήτων.

Η καθυστερημένη αντίληψη ότι έχουμε «καεί» από τη δουλειά «είναι κάτι ιδιαίτερο στη δική μου ηλικιακή ομάδα. Δεν μας επιτρέπεται να κλάψουμε, ούτε να τα παρατήσουμε, πρέπει να είμαστε σκληροί. Παλεύουμε με τον εαυτό μας», όπως λέει ο Γκρεγκ Ρος.

Εκείνη την ώρα που προσγειωνόταν το αεροπλάνο στο Περθ σκεφτόταν το τραγούδι του Τζον Λένον «Watching the Wheels»… «Κάθομαι εδώ και βλέπω τον τροχό να γυρίζει», σκέφτηκε.

Παραιτήθηκε από τη δουλειά του και όταν τα παιδιά του τον ρώτησαν τι θα κάνει, απάντησε: «Νομίζω ότι από δω και πέρα θα οδηγώ φορτηγό αυτοκίνητο». Έκανε αίτηση για πρόσληψη ως οδηγός σε μία νταλίκα με ρυμουλκούμενα. Λέει πως πάντα ήθελε να οδηγήσει «τα μεγαλύτερα  φορτηγά-τραίνα που βγαίνουν στους δρόμους… με πέντε τρέιλερς, 60 μέτρα μήκος, 480 τόνοι, δύο μηχανές».

Από τότε που μπήκε στην καινούρια δουλειά, λέει πως, κάνοντας ένα ταξίδι 300 χιλιομέτρων έχεις δυνατότητα να σκεφτείς.

«Μου τηλεφώνησαν από την εταιρία. Στο βιογραφικό δεν αναφέρετε ότι έχετε εμπειρία ως οδηγός φορτηγών», μου είπαν. Κι όμως στα 72 του έχει μια δουλειά πλήρους απασχόλησης. Του άρεσαν πάντα τα μεγάλα φορτηγά, οι μηχανές. Δουλεύει 12 ώρες τη μέρα, 14 μέρες σερί και μετά έχει μια εβδομάδα ρεπό.

Όταν οδηγεί ακούει κλασική μουσική, ή Rolling Stones και Λέοναρντ Κοέν. «Άλλες φορές θέλω σιωπή. Μου αρέσει αυτός που είμαι και εκεί που βρίσκομαι», λέει.

Την εποχή που παραιτήθηκε από την προηγούμενη δουλειά του, έδωσε μια καταπληκτική συναυλία στο Περθ ο Λέοναρντ Κοέν. Έγραψε στο blog του για τη συναυλία και του απάντησε μια γυναίκα από την Γερμανία, η Αν-Κριστίν. Μιλούσαν στο διαδίκτυο, έγιναν φίλοι. Το 2014 έγιναν ζευγάρι.

«Μου λες πως έφυγες από τον κόσμο των εταιριών. Αλλά εξακολουθείς να πηγαίνεις σε ένα κομμωτήριο μια φορά τον μήνα», του έγραψε η Αν-Κριστίν. Έτσι αποφάσισε να αφήσει τα μαλλιά του να μεγαλώσουν. «Και μου αρέσει. Αφήνω τα μαλλιά μου…», λέει.

Μερικές φορές συναντά φίλους στο Περθ, με τους οποίους εργαζόταν μαζί. «Μου λένε, γνωστή η φωνή… Αλλά δεν μπορεί να είσαι εσύ!».

Με το που γύρισε ο αιώνας, ο Ρος διαγνώστηκε με καρκίνο στον θυρεοειδή. Του έδιναν τρεις μήνες ζωή. Έψαχνε μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει… τη βρήκε…

Κάνει ποδήλατο για να διατηρείται σε φόρμα και ελπίζει ότι θα οδηγεί μεγάλα φορτηγά για άλλα 3-5 χρόνια. Κι ως τότε είναι αποφασισμένος να χαίρεται όλους τους δρόμους που του ανοίγονται, μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Συνάντηση Πούτιν-Πριγκόζιν μετά την ανταρσία – «Είμαστε στρατιώτες του αρχηγού του κράτους», είπαν οι διοικητές της Wagner

Κομισιόν σε Ερντογάν: Άλλο η διεύρυνση της ΕΕ, άλλο η διεύρυνση του ΝΑΤΟ

Ερντογάν: «Ναι» στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αν «ξεπαγώσουν» οι διαπραγματεύσεις για είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 10:48