search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 04:01
MENU CLOSE

Μπόρις Τζόνσον: Τι σχέση έχει ο γιος του με την ελληνική μυθολογία

12.07.2023 12:36
boris-johnson

Ένα ασυνήθιστο όνομα έδωσαν στο νεογέννητο παιδί τους ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον και η σύζυγός του Κάρι, οι οποίοι ανακοίνωσαν με χαρά ότι ήρθε στον κόσμο το τρίτο παιδί τους.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ονόματα των άλλων παιδιών του ζευγαριού, το όνομα που επέλεξαν για το νεογέννητο είναι αρκετά παράξενο και όπως γράφει η Mirror, είναι «πολύ βαρύ» για ένα παιδί.
Το ζευγάρι έχει δώσει τα ονόματα Γουίλφρεντ και Ρόμι στα άλλα δύο παιδιά, που γεννήθηκαν αντίστοιχα τον Απρίλιο του 2020 και τον Δεκέμβριο του 2021. Η 35χρονη Κάρι ανακοίνωσε την τρίτη εγκυμοσύνη της τον Μάιο του 2023, όταν ήταν ήδη σχεδόν έτοιμη να γεννήσει.

Ο σύμβουλος Τύπου της οικογένειας έδωσε χθες στη δημοσιότητα μία φωτογραφία της μητέρας με το νεογέννητο, που ήρθε στον κόσμο στις 5 Ιουλίου και επιβεβαίωσε το όνομα του αγοριού.
«Καλωσόρισες στον κόσμο Φρανκ Άλφρεντ Οδυσσέα Τζόνσον, που γεννήθηκες την 5η Ιουλίου. (Μπορείτε να μαντέψετε ποιο όνομα επέλεξε ο σύζυγός μου;). Λατρεύω κάθε λεπτό δίπλα στο υπναράδικο μωράκι . Το πιο όμορφο πράγμα που βλέπω είναι τα δύο μεγαλύτερα παιδιά μου να αγκαλιάζουν τον νεογέννητο αδελφό τους», έγραψε η Κάρι, κάτω από την φωτογραφία.

Το όνομα που επέλεξε ο Μπόρις Τζόνσον, το οποίο η Κάρι ζήτησε να μαντέψουμε… είναι χωρίς αμφιβολία το Οδυσσέας, για το οποίο δεν διευκρινίστηκε για ποιο λόγο επελέγη.

Ο ήρωας της ελληνικής μυθολογίας, Οδυσσέας, είναι ο σοφός και γενναίος βασιλιάς της Ιθάκης, όπως τον παρουσιάζει ο Όμηρος. Στα ομηρικά έπη περιγράφεται ως γενναίος, έξυπνος και ικανός ηγέτης, αλλά σύμφωνα με το Nameberry, το όνομα Οδυσσέας σημαίνει «οργισμένος». Άλλοι δίνουν στο όνομα αυτό την έννοια του πόνου- το νοηματοδοτούν ως «το παιδί του πόνου». Ο Οδυσσέας είναι ένας ήρωας και ένας πολεμιστής. Είναι ένας ήρωας που συγκρούεται με τον Ποσειδώνα και συχνά υποφέρει εξαιτίας αυτής της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με το Nameberry, το όνομα Οδυσσέας είναι «πολύ βαρύ» για ένα παιδί, αλλά «κάποιοι γενναίοι γονείς ίσως έχουν την επιθυμία να αναλάβουν αυτό το βάρος.

Η Mirror που κάνει την σχετική ανάρτηση και τα σχόλια κάλεσε τους αναγνώστες τους να εκφράσουν την γνώμη τους για το όνομα που έδωσε το ζεύγος Τζόνσον στο νεογέννητο γιό τους.

Διαβάστε επίσης:

Μίλαν Κούντερα: Πέθανε ο διάσημος συγγραφέας

Γερμανία: Γιατί πέταξαν στα σκουπίδια εκατομμύρια εμβόλια κατά του κορωνοϊού (Photos/Video)

Leslie Van Houten: Αποφυλακίστηκε μετά από 53 χρόνια το νεότερο μέλος της αίρεσης Μάνσον (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31