search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 03:10
MENU CLOSE

Καύσωνας: Η εκατόμβη νεκρών το καλοκαίρι του 1987 (Photos)

12.07.2023 10:10
kafsonas new

Είμαστε σε αναμονή της έλευσης του καύσωνα Κλέων. Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για αφόρητη ζέστη ενώ γιατροί και άλλοι ειδικοί προειδοποιούν για τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας.

Ειδικοί επιστήμονες κάνουν λόγο για αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής, ενώ περιβαλλοντολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Ωστόσο ο καύσωνας δεν είναι κάτι το πρωτοφανές για τη χώρα μας. Το – μακρινό πια – 1987 η Ελλάδα, ύστερα από καύσωνα έξι περίπου ημερών, μέτρησε 1.300 νεκρούς.

Η θερμοκρασία έφτασε τους 44 βαθμούς και για οχτώ συνεχείς ημέρες το θερμόμετρο δεν έπεσε κάτω από τους 30 βαθμούς ούτε τη νύχτα.

«Ολόκληρη η χώρα “βράζει” σαν ένα απέραντο καμίνι και οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούν τους κατοίκους των μεγάλων πόλεων ως την Κυριακή, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας», έγραφαν «ΤΑ ΝΕΑ» της Τετάρτης, 22 Ιουλίου 1987.

Στις 25 Ιουλίου η χώρα βρισκόταν ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι νεκροί είχαν φτάσει τους 300 και ο αριθμός συνέχιζε να αυξάνεται.

Τα νεκροτομεία γεμίζουν ασφυκτικά και επιστρατεύονται, εκτός από τα στρατιωτικά νοσοκομεία, τα ψυγεία των βαγονιών του ΟΣΕ, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής.

Αίσθηση προκαλεί και το γεγονός ότι από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες διεστάλησαν μέχρι και οι γραμμές του Ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία του από την Ομόνοια έως τον Πειραιά.

Διαβάστε επίσης

Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος νεαρός ξυλοκόπησε τουρίστα και… δάγκωσε λιμενικό (video)

Κρήτη: Δελφίνια έστησαν… χορό δίπλα σε σκάφος στα ανοιχτά της Γραμβούσας (Video)

Κι άλλοι θάνατοι στη θάλασσα – Τρεις νεκροί σε Θάσο και Θεσσαλονίκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 02:16