search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 09:19
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ για πανεπιστημιακή αστυνομία: Δια στόματος Μηταράκη επισήμως φιάσκο

12.07.2023 15:18
SYRIZA

«Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μηταράκης προανήγγειλε σήμερα την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, που η κυβέρνηση της ΝΔ ίδρυσε, υιοθετώντας με αυτό τον τρόπο την θέση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και της συντριπτικής πλειοψηφίας της ακαδημαϊκής κοινότητας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη.

«Η ΝΔ επί χρόνια επέλεξε την οδό της έντασης και του λαϊκισμού γύρω από την πανεπιστημιακή αστυνομία. Μάλιστα τον Φεβρουάριο του 2021 ο κ. Μητσοτάκης είχε πει στη Βουλή ότι “Στις σχολές δεν μπαίνει η αστυνομία, μπαίνει η Δημοκρατία”. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να μας πει αν σήμερα “βγαίνει η Δημοκρατία” από τα πανεπιστήμια.

Τελικά, το μόνο που μένει είναι το κόστος 30 εκ. ευρώ για ένα φιάσκο, την ώρα που υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ και καθημερινά συνάνθρωποί μας χάνουν τη ζωή τους αβοήθητοι», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, σε συνάντηση που είχε με τους διαπιστευμένους συντάκτες, στο υπουργείο, ανακοίνωσε πως καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία και το ζήτημα της φύλαξης των ΑΕΙ περνάει στους πρυτάνεις.

Μετά από απόφαση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι 1.060 αστυνομικοί θα ενσωματωθούν στους Ειδικούς Φρουρούς.

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μηταράκης είπε ότι επανασχεδιάζεται ο ρόλος της αστυνομίας σε σχέση με τη μορφή που αρχικώς είχε σχεδιαστεί«Δεν θα μπαίνει μέσα στα πανεπιστήμια για να κάνει τον θυρωρό. Ο ρόλος της αστυνομίας θα είναι επικουρικός και θα μπαίνει στα πανεπιστήμια όταν χρειάζεται», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Κυβερνητικές πηγές για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Ειλικρινής συζήτηση σε θετικό κλίμα

Κυβέρνηση σε αναζήτηση ρυθμού: Με το καλημέρα τρία αυτογκόλ!

ΣΥΡΙΖΑ: Η Έφη Αχτσιόγλου ανοίγει την αυλαία των υποψηφιοτήτων στην κούρσα της διαδοχής – Επόμενοι οι Τσακαλώτος και Παππάς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 09:19