search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 20:59
MENU CLOSE

Γηροκομείο «κολαστήριο» στα Χανιά: Αποφυλακίζονται λόγω 18μηνου οι κατηγορούμενοι

13.07.2023 07:21
girokomeio xania new

Αποφυλακίζονται υπό όρους μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο οι βασικοί κατηγορούμενοι στην πολύκροτη υπόθεση του γηροκομείου Χανίων, καθώς συμπληρώνεται το 18μηνο προσωρινής κράτησής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, πρόκειται για τις ιδιοκτήτριες της δομής, μητέρα και κόρη, και δύο γιατρούς, έναν γενικό ιατρό και έναν ψυχίατρο.

Ο προσδιορισμός εκδίκασης της πολύκροτης υπόθεσης παραμένει σε εκκρεμότητα, όμως στις 7 Αυγούστου εξαντλείται το ανώτατο προβλεπόμενο όριο κράτησης των προσωρινά κρατουμένων. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει περαιτέρω δυνατότητα κράτησης τους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο Χανίων, σύμφωνα με το Cretalive, παραπέμπει στο εδώλιο τους τέσσερις προφυλακισμένους και επιπλέον δύο ακόμα άτομα που ανήκαν στο νοσηλευτικό προσωπικό, για 32 περιπτώσεις ηλικιωμένων, με κάποιες επιμέρους διαφοροποιήσεις.

Με βάση το παραπεμπτικό βούλευμα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, φέρονται να ήταν πέντε, δηλαδή το χρονικό διάστημα από το 2009 έως το 2015, και στην πορεία, στις αρχές του 2016, προστέθηκε και ο κατηγορούμενος ψυχίατρος.

Οι κατηγορίες με τις οποίες βαρύνονται

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «παρέλειπαν να χορηγούν την κατάλληλη τροφή, ποιοτικά και ποσοτικά στους ηλικιωμένους φιλοξενούμενους δεδομένου του ότι η χορήγηση τροφής σε καθημερινή βάση σε αυτούς ήταν ελάχιστη έως ανύπαρκτη»

Σύμφωνα με το Cretalive, οι ηλικιωμένοι υποσιτίζονταν σε υπερθετικό βαθμό και σταδιακά αποστεώνονταν, επικρατούσαν στο γηροκομείο κάκιστες συνθήκες υγιεινής, υπήρχε διάχυτη και έντονη δυσοσμία από τις ακαθαρσίες, αποπνικτική ατμόσφαιρα, και πολύ συχνά καταγράφονταν εξάρσεις λοιμώξεων από μικρόβια, μολύνσεις στους ηλικιωμένους από παθογόνους μικροοργανισμούς των δερματικών ελκών (κατακλίσεις) κλπ.

Διαβάστε επίσης

Ραφήνα: 94χρονος τραυμάτισε τη σύζυγό του και προκάλεσε ζημιές σε IX μέσα σε πλοίο

Καύσωνας «Κλέων»: Ποιες περιοχές θα «βράσουν»- Όλα τα μέτρα για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Ασπρόπυργος: Νταλίκα έπεσε έπεσε κανάλι από ύψος 10 μέτρων (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 20:58