search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 03:18
MENU CLOSE

Μαρινάκης: Μεγαλοπρεπές «άδειασμα» στον Μηταράκη – «Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία»

13.07.2023 13:48
BRIEFING_marinakis_new

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει… θεματάκι με το τι θα κάνει τελικά με τα πλέον των 1.000 άτομα που είχαν προσληφθεί κατά την προηγούμενη θητεία της προκειμένου να στελεχώσουν την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, είχε δηλώσει στον ΣΚΑΪ ότι επανασχεδιάζεται ο ρόλος του σώματος, σε σχέση με τη μορφή που είχε αρχικώς. «Δεν θα μπαίνει μέσα στα πανεπιστήμια για να κάνει τον θυρωρό. Ο ρόλος της αστυνομίας θα είναι επικουρικός και θα μπαίνει στα πανεπιστήμια όταν χρειάζεται», είπε, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει τα ίδια τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να έχουν πιο ενεργό ρόλο στην φύλαξή τους, καθώς δεν είναι ο ρόλος της αστυνομίας αυτός, αλλά να παρεμβαίνει σε περιστατικά αξιόποινων πράξεων».

Ωστόσο, μια ημέρα αργότερα και κατά τη διάρκεια του briefing, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, υπογράμμισε ρητώς ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται, λέγοντας ότι «η πανεπιστημιακή αστυνομία, το λέω ρητώς, δεν καταργείται και δεν υπήρξε ποτέ τέτοια πρόταση ή διατύπωση. Αντιθέτως, επανεξετάζουμε συνεχώς πώς θα έχει τον καλύτερο δυνατό ρόλο και τον καλύτερο τρόπο λειτουργίας, σε συνεργασία με όλη την υπόλοιπη ΕΛ.ΑΣ.».

Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις κατά καταλήψεων και απελευθέρωσης πανεπιστημιακών χώρων τα τελευταία χρόνια από την αστυνομία, και υπογράμμισε ότι «αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, με πολύ μεγάλη υπομονή», ενώ απέρριψε τον χαρακτηρισμό «άδειασμα» του πρωθυπουργού στον Ν. Μηταράκη για την έφιππη αστυνομία, λέγοντας ότι επρόκειτο απλώς για μια πρόταση που δεν έγινε δεκτή.

Μπακογιάννη: Σωστή απόφαση η… κατάργηση

Νωρίτερα ωστόσο δύο προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κώστας Κυρανάκης διαχώρισαν τη θέση τους από την επίσημη κυβερνητική γραμμη.

Συγκεκριμένα, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι συμφωνεί με την κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας ενώ ο Κώστας Κυρανάκης παραδέχτηκε ότι «ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δεν ήταν αυτό που θέλαμε».

«Για την πανεπιστημιακή αστυνομία νομίζω ότι είναι μια σωστή απόφαση η κατάργησή της και η ανάληψη της ευθύνης από τα πανεπιστήμια και από τα ιδρύματα οι οποίοι έχουν υποχρέωση και βεβαίως από εκεί και πέρα καλούν την Αστυνομία όταν πρέπει» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.

Κυρανάκης: Δεν ήταν αυτό που θέλαμε

Όσο για τον Κώστα Κυρανάκη δήλωσε στον ΑΝΤ1 σχολιάζοντας τις εξελίξεις: «Εκ του αποτελέσματος… Εμείς θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και με τα σωστά μας και με τα λάθη μας. Προφανώς ο σχεδιασμός και η υλοποίηση, όπως την είδαμε το προηγούμενο διάστημα, δεν ήταν αυτό το οποίο θέλαμε, δεν ήταν αυτό στο οποίο στοχεύαμε». Και πρόσθεσε:

«Άρα, μετά και την παρέμβαση του πρωθυπουργού αστυνόμευση θα υπάρξει στα πανεπιστήμια, η ασφάλεια θα επιστρέψει στα πανεπιστήμια, το πώς θα γίνει ακριβώς αυτό, με ποιο Σώμα, με ποιον συνδυασμό Σωμάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι κάτι το οποίο φαντάζομαι θα δούμε το επόμενο διάστημα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δοθεί η εντύπωση ότι με τις αλλαγές με τις οποίες ενδεχομένως να δούμε, εμείς δεν έχουμε την πληροφόρηση ότι καταργείται το Σώμα, ότι τα Πανεπιστήμια θα μείνουν χωρίς φύλαξη».

Διαβάστε επίσης:

Μαρινάκης για ακτοπλοϊκά: Άρχισαν οι προσφορές, παρακολουθούμε τις εξελίξεις

Μητσοτάκης στο ΥΠΕΣ: Αξιολόγηση πρωτίστως για επιβράβευση των δημοσίων υπαλλήλων

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι στηρίζουν Τσακαλώτο που ανακοινώνει αύριο την υποψηφιότητά του – Η Μαριλένα Κοππά υπέρ Έφης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48