search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 16:00
MENU CLOSE

Μαρινάκης για ακτοπλοϊκά: Άρχισαν οι προσφορές, παρακολουθούμε τις εξελίξεις

13.07.2023 13:25
marinakis_new

Επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται – ούτε και έχει τη δυνατότητα – να παρέμβει άμεσα στη ζήτημα των υψηλών τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε σε ανακοινώσεις των εταιρειών για προσφορές που έχουν αρχίσει να δημοσιοποιούνται.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ερωτηθείς για το θέμα, είπε ότι «έγιναν οι συναντήσεις, έγιναν οι επαφές, έγινε μια συζήτηση με αριθμούς και δεδομένα, ήδη έχουν ξεκινήσει ανακοινώσεις οι ακτοπλοϊκές εταιρείες με, θεωρώ, σημαντικές εκπτώσεις. Εμείς προσδοκούμε το καλύτερο δυνατό για την ελληνική οικογένεια, για τους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερο ανάγκη, για το σύνολο των πολιτών. Θα παρακολουθούμε την πορεία αυτών των ανακοινώσεων, όπως παρακολουθούμε το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία».

Ωστόσο, δεν θέλησε να διευκρινίσει αν οι εκπτώσεις και προσφορές θα αφορούν αποκλειστικά σε Έλληνες ταξιδιώτες ή θα συμπεριλαμβάνουν και τουρίστες από άλλες χώρες, παραπέμποντας στις ανακοινώσεις των εταιρειών και επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση θα παρακολουθεί την πορεία τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι «η ακτοπλοϊκή αγορά είναι απελευθερωμένη από το 2005. Υπάρχει ελεύθερη δρομολόγηση και οι εταιρείες μπορούν να έχουν τα τιμολόγια που θέλουν και να τα δίνουν στο κοινό», ουσιαστικά δίνοντας και το περίγραμμα των προσδοκιών αλλά και των δυνατοτήτων της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στο ΥΠΕΣ: Αξιολόγηση πρωτίστως για επιβράβευση των δημοσίων υπαλλήλων

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι στηρίζουν Τσακαλώτο που ανακοινώνει αύριο την υποψηφιότητά του – Η Μαριλένα Κοππά υπέρ Έφης

Λοβέρδος: «Το ΠΑΣΟΚ για μένα τελείωσε» – Tι απαντά στα σενάρια για «μεταγραφή» στη ΝΔ (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 15:56