search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:37
MENU CLOSE

Οργή στην Ιταλία: Δικαστής έκρινε ότι το «χούφτωμα» κάτω από 10 δευτερόλεπτα δεν είναι σεξουαλική παρενόχληση (Videos)

13.07.2023 10:01
tiktok-antidraseis-italia-new

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Ιταλία η απόφαση δικαστή να αθωώσει επιστάτη σχολείου που είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος ανήλικης μαθήτριας

Το περιστατικό σημειώθηκε σε σχολείο της Ρώμης τον Απρίλιο του 2022 όταν ο επιστάτης Αντόνιο Αβόλα είχε βάλει το χέρι του μέσα στο εσώρουχο 17χρονης και της είχε πιάσει τα οπίσθια. Ο ίδιος είχε, μάλιστα, ομολογήσει την πράξη του, υποστηρίζοντας ότι ήταν «πλάκα» εκ μέρους του.

Ο ισχυρισμός αυτός δεν έπεισε, βέβαια, τον εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε να επιβληθεί ποινή κάθειρξης 3,5 ετών για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο δικαστής έκρινε, ωστόσο, ότι οι κατηγορίες σε βάρος του 66χρονου θα πρέπει να αποσυρθούν, καθώς η πράξη του προς την ανήλικη «διήρκησε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα» (!)

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον ιταλό ηθοποιό, Πάολο Καμίλι ο οποίος θέλησε να διαμαρτυρηθεί με ένα βίντεο στο TikTok. Σε αυτό τον βλέπουμε να τρίβει το στήθος του σιωπηλός για σχεδόν 10 δευτερόλεπτα, μέσα σε μια προσπάθεια να εκφράσει την οργή του για την απόφαση του δικαστή.

@paolocamilli Lo Stato non dovrebbe proteggere? 🤷🏼‍♀️ #10secondi #molestie #reato #attualità ♬ suono originale – paolocamilli

Μετά το βίντεο αυτό, ακολούθησαν πολλά άλλα αντίστοιχα, τόσο στο TikTok όσο και το Instagram με κοινό hashtag τις λέξεις #10secondi (10 δευτερόλεπτα) και #palpatabreve (σύντομο «χούφτωμα).

@theconiugi Sotto i 10 secondi la passi liscia… menomale… MA STIAMO SCHERZANDO?????? #10secondi #leggeitaliana #fakesituation #prank #positivity ♬ suono originale – The Coniugi
@monnienight Dopo 10 secondi posso iniziare a lamentarmi almeno? #10secondi #palpatabreve #bidello #molestia #attualità ♬ оригинальный звук – ayazkyz
@jessicagiorgiasenesi E voi? #10secondi ♬ suono originale – Jessica G. Senesi

Εξοργισμένη η μαθήτρια που υπέστη την παρενόχληση

«Θεώρησε ότι ήταν αστείο; Για μένα δεν ήταν αστείο. Ο επιστάτης ήρθε από πίσω μου χωρίς να πει κάτι. Έβαλε τα χέρια του στο παντελόνι μου και μέσα στο εσώρουχό μου. Μου έπιασε τα οπίσθια. Αυτός δεν είναι τρόπος για να “αστειεύεται” ένας μεγάλος σε ηλικία άνδρας με μια έφηβη.

«Τα δευτερόλεπτα αυτά ήταν περισσότερα από αρκετά για να νιώσω τα χέρια του επιστάτη πάνω μου. Αρχίζω να πιστεύω ότι ήταν λάθος να εμπιστευτώ τους θεσμούς» δήλωσε εμφανώς αναστατωμένη η μαθήτρια που υπέστη τη χυδαία αυτή συμπεριφορά από τον επιστάτη.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: 130.000 αστυνομικοί στους δρόμους την ημέρα της Βαστίλης – Φόβοι για νέες ταραχές

Λαβρόφ: Η παράδοση F-16 στην Ουκρανία είναι για μας πυρηνική απειλή

Frontex: Οι τραγωδίες, ένα σεμινάριο και το ευρωπαϊκό «κάστρο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:35