search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:38
MENU CLOSE

Alpha Αστικά Ακίνητα: Στροφή στις υπηρεσίες real estate – Πάνω από 2 εκατ. οι ετήσιες αμοιβές από το Skyline

14.07.2023 16:42
akinita-new

Στην προοπτική των αυξημένων εσόδων που αναμένεται να εξασφαλίσει τα επόμενα χρόνια η Alpha Αστικά Ακίνητα από τη συμμετοχή της στο project Skyline, αλλά και τον μετασχηματισμό της σε εταιρεία αμιγούς παροχής υπηρεσιών real estate, αναφέρθηκαν τα ανώτατα στελέχη της στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας Γιάννη Γκάνο η Alpha Αστικά Ακίνητα, η οποία πλέον μετονομάζεται σε Alpha Real Estate, αναμένει ετήσια έσοδα από το Skyline ύψους τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία.

Σε ότι αφορά τον μετασχηματισμό της, η εταιρεία θα ασχολείται πλέον αποκλειστικά με την παροχή υπηρεσιών real estate σε τρίτους όπως είναι οι τιτλοποιήσεις στεγαστικών δανείων, οι μελέτες και εκτιμήσεις αξίας ακίνητης περιουσίας, οι μεσιτείες κλπ.

«Με τα έσοδα από τις υπηρεσίες αυτές θα υπερκαλύψουμε τα ενοίκια που χάνουμε λόγω της πώλησης των ακινήτων μέσω του Skyline» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκάνος.

Σύμφωνα με τον ίδιο έχουν ήδη πουληθεί στο πλαίσιο του project 6 ακίνητα, ενώ πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν άλλα 18. Συνολικά το Skyline θα διαθέτει 680 ακίνητα από τα οποία το 90% θα πουληθεί και το 10% (αξίας περίπου 260 εκατ. ευρώ) θα κρατηθεί για να αξιοποιηθεί με άλλους τρόπους.    

Σε ότι αφορά τη μερισματική πολιτική τα ανώτατα στελέχη ανέφεραν ότι η εταιρεία έχει στόχο να συνεχίσει να διανέμει μέρισμα και τα επόμενα χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι εταιρεία έδωσε μέρισμα πέρυσι 0,26 ευρώ ανά μετοχή για πρώτη φορά μετά τα χρόνια της οικονομικής ύφεσης.

Σχετικά με τις οικονομικές επιδόσεις ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Alpha Αστικά Ακίνητα το 2022 ανήλθε σε 16,1 εκατ. ευρώ έναντι 13,3 εκατ. ευρώ το 2021. Τα κέρδη μετά από φόρους σε ενοποιημένη βάση ανήλθαν σε 5 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών ύψους 1,7 εκατ. ευρώ το 2021.

Τα ρευστά διαθέσιμα στο ταμείο της εταιρείας ανέρχονται σε 53,8 εκατ. ευρώ από 79,84 εκατ. ευρώ το 2021, ενώ σύμφωνα με τη διοίκηση οι δανειακές της υποχρεώσεις είναι μηδενικές.

Διαβάστε επίσης:

DS Smith Hellas: Προχωρά σε νέες επενδύσεις 34 εκατ. ευρώ

Mytilineos: Επιτυχής η επανέκδοση του retail ομολόγου των 500 εκατ. ευρώ

ΣΕΤΕ: Επανακάμπτει στα προ πανδημίας επίπεδα ο Τουρισμός – Στόχος οι 40 εκατ. επισκέπτες έως το 2030

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:38