search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 03:35
MENU CLOSE

Απίστευτο βίντεο: Καρχαρίες κολυμπούν δίπλα σε σέρφερς

14.07.2023 16:38
surf-12-new

Η εικόνα είναι από εκείνες που δεν πιστεύεις πως είναι αληθινές. Κι όμως την κατέγραψε drone που πέταξε πάνω από την παραλία Σαν Ονόφρε, νοτίως του Σαν Κλεμέντε στην Καλιφόρνια.

Οι εικόνες αυτές κατεγράφησαν την περασμένη Κυριακή,  τις ανέβασε στο Instagram o Κέβιν Κριστόφερσον και δείχνουν 5 νεαρούς σε ηλικία αλλά ευμεγέθεις λευκούς καρχαρίες, που κολυμπούν ήρεμα δίπλα στους σέρφερς οι οποίοι απολαμβάνουν τα κύματα.

Το ενδιαφέρον είναι ότι τις τελευταίες εβδομάδες αναφέρθηκαν δύο επιθέσεις καρχαριών στη Νέα Υόρκη και στη Φλόριντα. Ωστόσο οι λευκοί καρχαρίες στο Σαν Ονόφρε δείχνουν να μην ενοχλούνται καθόλου από την παρουσία των ανθρώπων.

Στη συγκεκριμένη παραλία βγαίνουν συχνά καρχαρίες γιατί βρίσκουν εύκολα τροφή, όπως εξήγησε ένας από τους υπεύθυνους για την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας. Παρόλο που οι άνθρωποι είναι οι εισβολείς στο οικοσύστημα, είναι προφανές ότι έχει βρεθεί μια θαυμάσια συνθήκη ισορροπίας. 

Οι χρήστες των social media που είδαν το βίντεο του Κέβιν Κριστόφερσον σχολίασαν ότι έχουν δει πολλές φορές καρχαρίες στην συγκεκριμένη παραλία, αλλά ουδέποτε αισθάνθηκαν απειλή.

“Μέτρησα 4-5 μεγάλους λευκούς καρχαρίες και η παρουσία τους δεν απέτρεψε κανέναν από αυτούς που περίμεναν τα κύματα”, έγραψε ο Κέβιν Κριστόφερσον.

“Είδα ένα πτερύγιο δίπλα στην ιστοσανίδα μου πριν από ένα μήνα”, έγραψε κάποιος. Κι ένας άλλος περιέγραψε ότι “ένας μεγάλος λευκός πήδηξε έξω από τα νερά και ένας δεύτερος τον ακολουθούσε, όταν εγώ βρισκόμουν όρθιος, ακολουθώντας τα κύματα”.

Διαβάστε επίσης:

Κομισιόν: Προσέλαβε Αμερικανίδα πρώην σύμβουλο της Apple ως επικεφαλής ανταγωνισμού

Κύπρος: Ο κορωνοϊός των αιλουροειδών έχει σκοτώσει 300.000 γάτες από την αρχή του χρόνου

Κίνα: Τρόμος στα 35.000 πόδια – Οι αναταράξεις «εκτόξευσαν» επιβάτες και πλήρωμα (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09