search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 13:22
MENU CLOSE

Χαλκιδική: Συγκλονίζει η μητέρα της 16χρονης – «Το κορίτσι μου ήταν ένας άγγελος και χάθηκε – Το ασθενοφόρο άργησε 45 λεπτά»

14.07.2023 12:51
asthenoforo_ekab

Συγκλονισμένη είναι η Χαλκιδική και ολόκληρη η χώρα από τον θάνατο μιας 16χρονης κοπέλας που κατέληξε – όπως όλα δείχνουν – από αλλεργικό σοκ.

Η 16χρονη έφαγε ένα χοτ ντογκ και λίγα λεπτά αργότερα είπε στις φίλες της ότι δεν ήταν καλά και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Το κορίτσι ήταν αλλεργικό στη λακτόζη και, σύμφωνα με τους συγγενείς της, ζήτησε διευκρινίσεις από το κατάστημα και τη διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Οι φίλες της ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ όμως το ασθενοφόρο βρισκόταν σε άλλο περιστατικό και έφτασε 45 λεπτά αργότερα…

«Πρόσεχε πάντα, ήταν το πιο καλό παιδί»

Η μητέρα της 16χρονης μίλησε στο newsit για την τραγωδία που συγκλονίζει την οικογένειά της:

«Η κόρη μου είχε πάει διακοπές για 4 μέρες με τις φίλες της στη Χανιώτη της Χαλκιδικής. Μίλησα μαζί της εκείνο το βράδυ κατά τις 21:30 και όλα ήταν καλά. Οι φίλες της μου είπαν ότι το πρωί γύρω στις 5 αφού είχαν βγει παρήγγειλαν να φάνε. Η κόρη μου είχε φάει ένα χοτ ντογκ, όμως είχε αλλεργία στα γαλακτοκομικά. Το ήξερε το κορίτσι μου και πάντα όταν έτρωγε από έξω πρόσεχε πάντα.

Το είχε από τότε που γεννήθηκε αυτό. Τώρα δεν ξέρω τι έγινε, από βιασύνη κατά λάθος μέσα κάποιο γαλακτοκομικό, έγινε κάποιο μπέρδεμα και το κοριτσάκι μου δεν το κατάλαβε. Συνήθως είχε τα φάρμακα της μαζί αλλά εκείνη τη στιγμή δεν τα είχε. Έτρεξε η φίλη της να πάει από το δωμάτιο να τα φέρει αλλά φαίνεται δεν πρόλαβε.

Τα κορίτσια κάλεσαν ασθενοφόρο άλλα αυτό άργησε 45 λεπτά να φτάσει στο παιδί μου. Πήραν και την αστυνομία και έφτασε νωρίτερα απο το ασθενοφόρο. Φαίνεται απο τα πρώτα στοιχεία πως το κορίτσι μου έπαθε αλλεργικό σοκ και έφυγε απο τη ζωή. Ήταν 16 χρονών μόνο. Ήταν το πιο καλό παιδί. Να φύγει έτσι αυτο το παιδί χωρίς βοήθεια. Το παιδί μου έπαιρνε για 4 χρόνια και αγωγή για επιληπτικές κρίσεις που πάθαινε αλλά αυτή τη φορά δεν ήταν κάτι τέτοιο. Όταν την μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας προσπάθησαν δύο φορές να την επαναφέρουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Το κορίτσι μου ήταν ένας άγγελος και χάθηκε. Δεν ξέρω γιατί άργησε το ασθενοφόρο. 5 το ξημέρωμα δεν είχε κίνηση για να αργήσει».

«Ράγισαν» καρδιές στην κηδεία

Συγγενείς και φίλοι είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο στη 16χρονη Δήμητρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου Θεσσαλονίκης, όπου έγινε η κηδεία της.

Μάλιστα, έξω από τον Ναό φίλοι της την αποχαιρετούσαν με μαρσαρίσματα, καθώς όπως είπαν λάτρευε αυτόν τον ήχο που κάνουν οι μηχανές…

Στον Ιερό Ναό έφτασαν και διασώστες του ΕΚΑΒ αλλά και ασθενοφόρο καθώς η μητέρα, η αδελφή της 16χρονης και συμμαθητές της, κατέρρευσαν και λιποθύμησαν μέσα και έξω από την εκκλησία.

Ελλείψεις ασθενοφόρων και προσωπικού

Ο πρόεδρος των εργαζομένω στο ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας στο STAR, επεσήμανε τις έλλειψεις ασθενοφόρων και προσωπικού, ειδικά αυτήν την περίοδο που η Χαλκιδική βουλιάζει από τουρίστες.

Όπως είπε, ο νομός διαθέτει 10 ασθενοφόρα, τα έξι από τα οποία λειτουργούν σε 24ωρη βάση. Αυτή μάλιστα την περίοδο υπολογίζεται ότι σε κάθε πόδι της Χαλκιδικής είναι περίπου 400.000 τουρίστες.

Διαβάστε επίσης:

Λαγουβάρδος και Καλλιάνος για καύσωνα «Κλέων»: Πόσο θα κρατήσει – Πού θα είναι πιο ισχυρός

Ρέθυμνο: 46χρονος ιερέας χαστούκισε και έβριζε τη παπαδιά στη μέση του δρόμου

Το ΑΠΘ… εξαφάνισε το γκράφιτι με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 13:21