search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:03
MENU CLOSE

Φωτιά στη Νάξο: Καλύτερη εικόνα, δεν απειλεί οικισμούς, χωρίς ρεύμα τμήμα του νησιού (video)

14.07.2023 15:32
fotia_1407_1920_1080_new

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Κεραμωτή Νάξου, χωρίς να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για κάποιο οικισμό.

Η φωτιά ξεκίνησε από την Κεραμωτή, στα κεντροβόρεια του νησιού, πέρασε από τον Κόρωνο, λίγο πιο βόρεια, και αφού γύρισε προς τα νότια, έφτασε κοντά στις περιοχές Σίφωνες και Μονή χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αναφορά για απειλή του οικισμού.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχυθήκαν με οχήματα από Πάρο και Σύρο, ενώ έφτασε στο νησί και ένα πεζοπόρο τμήμα από την Αθήνα.

Η φωτιά πηγαίνει προς Απείρανθο, ο καπνός έχει φτάσει έως και το Καστράκι, ενώ κάηκαν κολώνες της ΔΕΗ και υπάρχει διακοπή ρεύματος σχεδόν στο σύνολο της ορεινής Νάξου (από Χαλκί έως Απόλλωνα).

«Προς το παρόν δεν κινδυνεύουν οικισμοί, αλλά η ακτίνα της έχει επεκταθεί καθώς η φωτιά αξιολογείται ως δύσκολη, μιας και είναι σε βοσκοτόπια, σε δύσβατη περιοχή με ορεινό ανάγλυφο. Η βασική δουλειά γίνεται με εναέρια μέσα και υπάρχει μεγάλη συνδρομή από επίγειες δυνάμεις και εθελοντές. Επειδή υπάρχουν ζημιές σε κολώνες της ΔΕΗ, ο ΔΕΔΔΗΕ έκοψε προληπτικά το ρεύμα σε πολλά χωριά στην ορεινή Νάξο – Κεραμωτή, Κωμιακή, Κόρωνος, Απείρανθος, Μονή. Τα κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ κάνουν αυτή τη στιγμή αξιολόγηση των βλαβών, ενώ κρίσιμο διακύβευμα θεωρείται η προστασία του δικτύου ηλεκτροδότησης, για την οποία συνεισφέρουν ιδίως τα εναέρια μέσα», ανέφερε μιλώντας στην Καθημερινή ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, καθώς επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, οι οποίες ενισχυθήκαν με οχήματα από Πάρο και Σύρο με αποτέλεσμα να επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος από την Αττική, ενώ όσο υπήρχε το φως της ημέρας από αέρος επιχείρησαν τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Διαβάστε επίσης:

Χαλκιδική: Από εισρόφηση πέθανε η 16χρονη – Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Καύσωνας «Κλέων» – Νέο έκτακτο δελτίο: Πού θα «χτυπήσουν» 44άρια – Πότε αναμένεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας

Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε κοριτσάκι 3,5 ετών – Παραλίγο να πνιγεί ενώ έτρωγε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:03