search
ΣΑΒΒΑΤΟ 15.06.2024 01:18
MENU CLOSE

Επιτελικές κινήσεις πριν από την αναδόμηση του επιτελικού κράτους

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2290
13/07/2023
16.07.2023 23:44
mitsotakis

Μπορεί, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, το νομοσχέδιο για το update του επιτελικού κράτους να πηγαίνει για το φθινόπωρο, παρότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει ότι θα είναι το πρώτο που θα κατατεθεί στη Βουλή, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται… επιτελικές κινήσεις, κυρίως για τη στελέχωση της κυβέρνησης.

Μια από αυτές είναι και η στελέχωση των υπουργείων με τους αρμόδιους γενικούς και ειδικούς γραμματείς του – δηλαδή σε όσα δεν έχουμε παραμονή των προηγούμενων. Το ενδιαφέρον με την υπόθεση αυτή είναι ότι ο Μητσοτάκης φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ζήτησε από τους συνεργάτες του στο Μαξίμου, οι οποίοι έχουν αναλάβει την επιλογή των προσώπων, να μην στραφούν σε υποψήφιους βουλευτές που δεν εξελέγησαν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε οι θέσεις αυτές να πληρωθούν με τεχνοκράτες, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες, οπότε θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Στο ΠΑΣΟΚ… αυτοπροτείνονται για τη θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου

«Καρφιά» Σπίρτζη για τον καβγά Τζανακόπουλου – Ρήγα: Δεν καταδικάστηκε το γεγονός, δεν αποδοκιμάστηκε το «σκουπίδια του ΠΑΣΟΚ»

Κοτσακάς σε Παππά: «Μας δωροδοκείς;» – «Άμα ήταν τόσο εύκολο…»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15.06.2024 01:17