ΤΡΙΤΗ 23.09.2025 09:40
MENU CLOSE

Κικίλιας: Δυο συλλήψεις για τη φωτιά στο Καπαρέλλι

17.07.2023 23:15

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας προχώρησε σε δηλώσεις για τις φωτιές που μαίνονται σήμερα.

Τόνισε ότι παρά τις προειδοποιήσεις όλων των τελευταίων ημερών για τον πολύ αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών σήμερα είτε από εγκληματική αμέλεια, είτε από εμπρησμό, είχαμε 81 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

“Οι τέσσερις σοβαρότερες εκδηλώθηκαν σε Ανατολική Αττική, Βοιωτία, Λουτράκι και Δερβενοχώρια. Στις παραπάνω περιοχές επιχείρησαν συνολικά 540 τέσσερις πυροσβέστες και 198 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα. Από αέρος επιχείρησαν περιοδικά 23 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα, ενώ σε πολλές περιοχές θα δουλέψουν όλο το βράδυ χωματουργικά της περιφέρειας, των δήμων και φυσικά των Ενόπλων Δυνάμεων” σημείωσε επίσης ο κ. Κικίλιας.

“Η κλιματική κρίση είναι εδώ και πυρκαγιές είχαμε, έχουμε και δυστυχώς θα έχουμε. Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει και κάνει το καλύτερο δυνατό. Κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Θέλω να ευχαριστήσω για τη μεγάλη μάχη που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τους πυροσβέστες μας, τους εθελοντές, τους άντρες και τις γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων και φυσικά τους πολίτες που βοήθησαν” πρόσθεσε ο υπουργός.

“Οι πολίτες των οποίων οι κατοικίες επλήγησαν από την πυρκαγιά μπορούν να φιλοξενηθούν άμεσα σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο. Και φυσικά για όποιες ζημιές έχουν προκύψει ή θα προκύψουν και τις ζημιές που έχουν υποστεί ήδη οι περιουσίες των ανθρώπων, η καταγραφή θα είναι άμεση και η αποζημίωση των συμπολιτών μας με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα” είπε ακόμα και κατέληξε:

“Θα ήθελα να απευθύνω ξανά έκκληση σε όλους για τεράστια προσοχή την αυριανή ημέρα, καθώς αυτή θα είναι μια εξίσου δύσκολη ημέρα με ακραία καιρικά φαινόμενα“.

Διαβάστε επίσης:

Ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Λουτράκι, Σαρωνίδα και Δερβενοχώρια

Φωτιά στον Κουβαρά: Άνοιξε η Λεωφόρος Αθηνών – Σουνίου και η λεωφόρος Μαρκοπούλου

Φωτιά στο Λαγονήσι: «Αυτή τη στιγμή θέλω να πεθάνω» η ανάρτηση της υπεύθυνης του καταφυγίου ζώων που κάηκε

ΤΡΙΤΗ 23.09.2025 09:39
Exit mobile version