search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:09
MENU CLOSE

Έλτον Τζον: Μάρτυρας υπεράσπισης του Κέβιν Σπέισι στη δίκη για σεξουαλική επίθεση

18.07.2023 13:07
elton_john-spacey-new

Τη βοήθεια του Έλτον Τζον και του συζύγου του, Ντέιβιντ Φέρνις, επιστράτευσαν οι δικηγόροι του Κέβιν Σπέισι, προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης στην πολύκροτη δίκη στο Λονδίνο όπου ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε βάρος τεσσάρων ατόμων και είναι αντιμέτωπος με 12 αδικήματα.

Ο Έλτον Τζον εμφανίστηκε στη δίκη από το Μονακό, μέσω βιντεοκλήσης, επιβεβαιώνοντας την κατάθεση του συζύγου του, ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι ο Σπέισι δεν παρευρέθηκε στο ετήσιο πάρτι στο σπίτι τους στο Ουίνδσορ τη χρονιά που ο κατήγορος υποστήριξε ότι δέχθηκε επίθεση μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Επισήμανε δε, ότι ο κατηγορούμενος έχει βρεθεί στο εν λόγω γκαλά μόνο μια φορά και συγκεκριμένα, το 2001, ενώ οι κατηγορίες για τη σεξουαλική επίθεση σε ένα από τα φερόμενα ως θύματά του αναφέρονται στις χρονιές 2004 ή 2005.

Ο Έλτον Τζον δήλωσε ότι ο Σπέισι μετά την εκδήλωση, πέρασε τη νύχτα στο σπίτι τους, προσθέτοντας ότι αγόρασε ένα Mini Cooper στη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε εκείνο το βράδυ για το Ίδρυμα Elton John για το AIDS.

Από τη μεριά του, το φερόμενο ως θύμα είπε ότι μπορεί να έκανε λάθος στη χρονιά, αλλά θυμάται ξεκάθαρα το περιστατικό γιατί «του έκοψε την ανάσα και οδηγούσε και παραλίγο να τρακάρει το αυτοκίνητο»

Το χρονοδιάγραμμα, ωστόσο, κρίνεται σημαντικό, διότι ο άνδρας κατέθεσε ότι ο Σπέισι τον παρενοχλούσε σεξουαλικά επί σειρά ετών, αρχής γενομένης από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Στην απολογία του, ο Σπέισι δήλωσε ότι οι δυο τους ήταν φίλοι και είχαν κάποια ρομαντική επαφή, αλλά ο άνδρας ήταν στρέιτ, οπότε ο ηθοποιός σεβάστηκε την επιθυμία του να μην προχωρήσει περαιτέρω.

Τόνισε δε, ότι όταν έμαθε ότι εν λόγω άνδρας είχε κάνει καταγγελία εναντίον του, κατέρρευσε.

Κέβιν Σπέισι: Αντιμέτωπος με δεκάδες καταγγελίες

Σημειώνεται ότι ο 63χρονος ηθοποιός είναι αντιμέτωπος με δεκάδες κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, αλλά και για πρόκληση ενός ατόμου σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς τη συγκατάθεσή του. 

Ο Κέβιν Σπέισι επέμεινε στη διήμερη κατάθεσή του την περασμένη εβδομάδα, ότι δεν επιτέθηκε σεξουαλικά στους τρεις από τους τέσσερις κατήγορούς του, οι οποίοι περιέγραψαν τις επαφές, καταγγέλλοντας ότι συνέβησαν ανάμεσα στο 2001 και το 2013. 

Επιπλέον, χαρακτήρισε τις καταγγελίες του ενός άνδρα ως «ξεκάθαρα φανταστικές», ενώ υποστήριξε ότι είχε συναινετικές επαφές με τους δύο άνδρες, τις οποίες στη συνέχεια μετάνιωσε.

Τέλος, αποδέχθηκε τις καταγγελίες του τέταρτου άνδρα, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι τον φλέρταρε επιθετικά μετά από μια νύχτα που είχε καταναλώσει αλκοόλ, όμως δεν επιβεβαίωσε την καταγγελία ότι του έπιασε τα γεννητικά του όργανα.

Ο Σπέισι έχει δηλώσει αθώος σε δώδεκα κατηγορίες που περιλαμβάνουν κατηγορίες για σεξουαλική και άσεμνη επίθεση και μία κατηγορία για την πρόκληση ενός ατόμου σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συγκατάθεση.

Ο Έλτον Τζον ήταν ο τελευταίος μάρτυρας που κατέθεσε στην πολύκροτη δίκη η οποία είναι υπό εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης:

Κολοσσαίο: 17χρονη βανδάλισε το αρχαίο μνημείο – Δεύτερο περιστατικό σε ένα μήνα (video)

Αλλάζουν γνώμη οι Βρετανοί: Λάθος επιλογή το Brexit – Θα ψήφιζαν επανένταξη στην Ε.Ε.

Μεξικό: Βρέθηκαν ακόμη 12 ομαδικοί τάφοι με θύματα του πολέμου των καρτέλ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:08