search
ΠΕΜΠΤΗ 30.05.2024 15:13
MENU CLOSE

Φωτιά στη Μάνδρα: Αστυνομικοί προσπαθούν να πείσουν μοναχές να εγκαταλείψουν το μοναστήρι τους (Video)

18.07.2023 18:08
monaxes fotia 776- new

Με το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε τη Δευτέρα στα Δερβενοχώρια να έχει φτάσει πλέον στη Μάνδρα και να καίει σπίτια στη Νέα Ζωή, οι εντολές για εκκένωση των οικισμών είχαν προηγηθεί, σε μια προσπάθεια να μην υπάρχουν θύματα.

Εντολές εκκένωσης δόθηκαν για αρκετούς οικισμούς στην περιοχή, με την αστυνομία να συνδράμει στο έργο της απομάκρυνσης των κατοίκων.

Λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι ειδοποίηση εκκένωσης εκδόθηκε και για τον οικισμό Νέου Πόντου. 

Στις 14:20 δόθηκε εντολή να εκκενωθεί μοναστήρι στη Μάνδρα, ωστόσο οι μοναχές δεν ήταν πρόθυμες να το εγκαταλείψουν.

Χαρακτηριστικό των προσπαθειών που καταβάλλονται για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών, είναι βίντεο της Ελληνικής Αστυνομίας με αστυνομικούς να προσπαθούν να πείσουν μοναχές να εκκενώσουν μοναστήρι στην Μάνδρα.

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν αστυνομικές δυνάμεις για την παροχή βοήθειας στους πολίτες, όπως ενημερώνει το tweet της αστυνομίας.

Την ίδια ώρα και η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στο Open, επανέλαβε την έκκληση των αρχών να απομακρυνθούν οι πολίτες από τις περιοχές που έχει δοθεί εντολή εκκένωσης, προσθέτοντας ότι οι αστυνομικοί κάνουν μεγάλη προσπάθεια να πείσουν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τους οικισμούς που απειλούνται από τις φλόγες. Πρόσθεσε ότι, όπως και στη φωτιά στον Κουβαρά, η αστυνομία θα μεριμνήσει για την φύλαξη των περιουσιών των κατοίκων για τον κίνδυνο κλοπών και διαρρήξεων.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: «Δεν υπάρχει αεροπλάνο, ούτε πυροσβέστης», καταγγέλλει κάτοικος της Μάνδρας

Υπό έλεγχο οι δύο φωτιές στο Δαφνί του Χαϊδαρίου

Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus της ΕΕ για την χαρτογράφηση των περιοχών που κάηκαν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 30.05.2024 15:13