search
ΤΡΙΤΗ 29.07.2025 10:45
MENU CLOSE

Φωτιά στη Σαρωνίδα: Kάηκαν πάνω από 30.000 στρέμματα λέει ο Δήμαρχος (video)

18.07.2023 08:40
fotia-lagonisi-kouvaras

Μια πρώτη εκτίμηση για το μέγεθος της καταστροφής από τη φωτιά που ξεκίνησε από τον Κουβαρά το μεσημέρι της Δευτέρας και επεκτάθηκε σε Ανάβυσσο, Σαρωνίδα, Λαγονήσι έκανε ο δήμαρχος της περιοχής Δημήτρης Λουκάς. Όπως δήλωσε υπολογίζεται ότι χάθηκαν περίπου 30.000 στρέμματα γης.

«Που σημαίνει η βορεινή πλευρά και η νότια πλευρά στο Πάνιο Όρος με πάρα πολλούς οικισμούς, αρχικά Πέτα και Μεγάλη Αυλή και από τη νότια πλευρά Ανάβυσσος, Σαρωνίδα Λαγονήσι μέχρι κάτω ανατολικά Φέριζα, Σάκκα και Μόκριζα που ήταν σπίτια μόνιμα και εξοχικά μέσα στο πράσινο»» είπε ο κ. Λουκάς στο ΟΡΕΝ.

Για τη μάχη που δόθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας είπε ότι «καιγόταν η Φέριζα και η Σάκκα, το μέλημα μας ήταν να μην πάει η φωτιά στον δρυμό Καμάριζας-Σουνίου κάτι που τελικά καταφέραμε»

Διαβάστε επίσης:

Προαστιακός: Με λεωφορεία τα δρομολόγια στο τμήμα Άνω Λιόσια-Κιάτο λόγω της φωτιάς

Μεγάλη αναζωπύρωση τη νύχτα στα Καλύβια – Καλύτερη εικόνα σε Σαρωνίδα και Λουτράκι (videos)

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Εκτός ελέγχου το πύρινο μέτωπο – Κινείται προς τη Μαγούλα (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 29.07.2025 10:44