search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 03:54
MENU CLOSE

Φόβοι για διακοπή ρεύματος λόγω της φωτιάς – Βυθίσεις τάσεως στην Αττική

18.07.2023 18:56
reuma-new

Σοβαρά δοκιμάζεται το σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας λόγω των φωτιών που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες, πολλές από τις οποίες κοντά σε γραμμές υψηλής τάσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες καταγράφονται βυθίσεις τάσεως, οι οποίες είναι αντιληπτές σε αρκετές περιοχές του Λεκανοπεδίου της Αττικής.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα φώτα αναβοσβήνουν όπως και οι υπόλοιπες ηλεκτρικές συσκευές που βρίσκονται σε χρήση.

Οι βυθίσεις τάσεως που καταγράφονται «χρεώνονται» στις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στις γραμμές μεταφοράς της υψηλής και υπερυψηλής τάσεις από τις φωτιές οι οποίες έχουν εκδηλωθεί κοντά σε πυλώνες σε Δερβονοχώρια και Λουτράκι.

Οξύτερο είναι το πρόβλημα που καταγράφεται στα Δερβενοχώρια απ’ όπου περνά γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από το ΚΥΤ Κουμουνδούρου με κατεύθυνση το Δίστομο Βοιωτίας.

Αυτό που συμβαίνει είναι πως όταν οι φλόγες προσεγγίζουν τις γραμμές μεταφοράς για να μην προκληθεί βραχυκύκλωμα ενεργοποιούν τους μηχανισμούς αυτοπροστασίας.

Ο ΑΔΜΗΕ, διαχειριστής του συστήματος μεταφοράς, είναι σε επιφυλακή, ενώ στο κέντρο κατανομής ενέργειας στο Κρυονέρι το προσωπικό δρα ανάλογα με τις εξελίξεις.

Πάντως, προς ώρας δεν υπάρχει κίνδυνος για γενικευμένο μπλακ άουτ κάτι που θα ήταν ανησυχητικό λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στο Δαφνί: Δεύτερο μέτωπο νότια της Λεωφόρου Αθηνών

Φωτιές σε Δερβενοχώρια-Λουτράκι: Πώς φαίνονται τα πύρινα μέτωπα από τον δορυφόρο της NASA

Φωτιά στο Λουτράκι: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος – Πλησιάζει στα διυλιστήρια το μέτωπο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32