search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:54
MENU CLOSE

Τηλεθέαση: Μουντιάλ και «Σασμός» στην κορυφή για τη σεζόν 2022-2023

18.07.2023 11:59
messi_new

Ήταν μια πληθωριστική τηλεοπτική χρονιά αυτή που ολοκληρώθηκε και τυπικά την περασμένη Πέμπτη με την προβολή του τελευταίου, για τη σεζόν, επεισοδίου της σειράς «Σασμός».

Μια σεζόν που είχε από όλα και σε ποσότητα. Ελληνικές σειρές μυθοπλασίας,  αμφιλεγόμενα ριάλιτι προγράμματα, σόου, εκπομπές μιξ-γκριλ στην πρωινή ζώνη των καναλιών, ιδιαίτερες μουσικές εκπομπές, ξένες βραβευμένες  σειρές, σημαντικά αθλητικά γεγονότα.

Το χρονικό διάστημα που ορίζεται από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και έως τα μεσάνυχτα, είναι εκείνο στο οποιο καταγράφεται η μεγαλύτερη συγκέντρωση τηλεθεατών, ευρέως γνωστή ως  ζώνη υψηλής τηλεθέασης,

Στο φιλέτο του τηλεοπτικού χρόνου τα κανάλια «τοποθετούν» τα «δυνατά χαρτιά» τους.

Στη σεζόν, η οποία προσφάτως ολοκληρώθηκε, ποια προγράμματα ήταν «μαγνήτες» τηλεθέασης;  Το topontiki.gr απευθύνθηκε στην  εταιρεία ερευνών και μετρήσεων τηλεθέασης Nielsen.

Θα περίμενε κάποιος ότι ισχυροί πόλοι τηλεθέασης θα ήταν σειρές μυθοπλασίας, όπως και πέρσι αλλά και πρόπερσι, ενδεχομένως και ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision.

Αλλά στη διάρκεια της σεζόν πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, είχαμε και το Eurobasket.

Τους περισσότερους τηλεθεατές, από κάθε άλλο πρόγραμμα, ακόμα και από το «Σασμό», τη «Γη της ελιάς», το «Maestro», τη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει» και τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, συγκέντρωσε η θριλερική διαδικασία πέναλτι στο τελικό του Μουντιάλ, ανάμεσα σε Αργεντινή και Γαλλία στις 18 Δεκεμβρίου 2022.

Την διαδικασία στην οποία κρίθηκε το ματς -και πρωταθλήτρια κόσμου αναδείχθηκε η Αργεντινή- παρακολούθησαν (από τον ΑΝΤ1, οποίος κάλυψε τη διοργάνωση) πάνω από 3,1 εκατ. τηλεθεατές. Εκείνη την ώρα έξι στους δέκα οι οποίοι βρίσκονταν μπροστά στις τηλεοράσεις τους, ήταν καθηλωμένοι στον ΑΝΤ1.

Δεύτερο σε τηλεθέαση πρόγραμμα της σεζόν «ψηφίστηκε» η τρίτη περίοδος του αγώνας μπάσκετ ΓερμανίαςΕλλάδας στο πλαίσιο του Eurobasket. Στο δεκάλεπτο εκείνο του ματς στη συχνότητα της ΕΡΤ1 μετρήθηκαν περισσότεροι από 2,5 εκατ. τηλεθεατές.

Σε γενικές γραμμές το Μουντιάλ του Κατάρ ήταν ισχυρός πόλος έλξης τηλεθεατών και στη διάρκεια του ο δείκτης της Nielsen κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα.

Τα ματς της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης κυριάρχησαν στο τηλεβαρόμετρο της σεζόν.

Το μόνο μη αθλητικό πρόγραμμα που κατάφερε να πλασαριστεί στο Top 10 της χρονιάς ήταν η σειρά μυθοπλασίας «Σασμός» χάρη στο επεισόδιο που βγήκε στον «αέρα» στις 2 Νοεμβρίου. Σε εκείνο το επεισόδιο   ο επικείμενος γάμος Μαθιού- Βασιλικής κόντεψε να «τιναχθεί» στον αέρα από τη συνάντηση που είχε ο Μανώλης με τον παπα Μιχάλη. Και καθώς η ώρα του γάμου πλησίαζε,  Αστέρης και Αργυρώ ήρθαν πολύ «κοντά» αλλά υπό το βλέμμα της Καλλιόπης. Οι εξελίξεις αυτές στην πλοκή της σειράς καθήλωσαν εκείνη την Τετάρτη περισσότερους από 1,7 εκατ. τηλεθεατές στη συχνότητα του Alpha.

Η εταιρεία ερευνών επίσης έθεσε στο μικροσκόπιο της τον τομέα της ελληνική μυθοπλασίας. Από τις περίπου 40 σειρές που προβλήθηκαν από το σύνολο των καναλιών στο διάστημα 1η Σεπτεμβρίου 202213 Ιουλίου 2023 ο «Σασμός» ήταν εκείνος που κατάφερε την μεγαλύτερη απόδοση. Με το επεισόδιο της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου ήταν η πρωτη σε προτιμήσεις σειρά της σεζόν.

Δεύτερη στη λίστα η σειρά «Η Γη της Ελιάς» χάρη στο επεισόδιο της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου, το οποίο συντόνισε στη συχνότητα του Mega πάνω από 1,4 εκατ. τηλεθεατών. Σε εκείνο το επεισόδιο ο Φίλιππος, ο οποίος δεν ήθελε να έχει μυστικά από τη Βασιλική της αποκάλυψε ότι  η Ειρήνη είναι αδελφή του.

Τρίτη καλύτερη σειρά της σεζόν, από πλευράς τηλεθέασης, η πολύκροτη «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Η σειρά στην πρεμιέρα της έφερε στη συχνότητα του Mega 1.216.000 τηλεθεατές.

Στα αξιοσημείωτα, η τηλεθέαση που κατάφερε το επεισόδιο της σειράς «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» το οποίο μεταδόθηκε στις 2 Ιανουαρίου και παρότι ήταν σε επανάληψη προκάλεσε την προσοχή 803.000 τηλεθεατών και διακρίθηκε στην δέκατη θέση με τις καλύτερες σειρές της σεζόν.

Διαβάστε επίσης:

Στο Kontra TV και το κεντρικό δελτίο ο Πάνος Χαρίτος- Δεν συνεχίζουν Μελιγγώνης και Κλαυδιανός

Τηλεθέαση Σαββατοκύριακου: «Δεσποινίς διευθυντής» και «Μουρμούρα» στην κορυφή των προτιμήσεων

Τηλεθεάσεις με… κοντομάνικο το Σαββατοκύριακο στα κανάλια – Πρωτιά του Σκάι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:48