search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 09:19
MENU CLOSE

Χαλκίδα: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης ψησταριάς για τον θάνατο εργαζόμενου από θερμοπληξία – Ο 46χρονος εργαζόταν ως διανομέας χωρίς σύμβαση

21.07.2023 18:19
ekav_0507_1920-1080_new

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του 46χρονου που φέρεται να εκτελούσε διανομές φαγητού κατά τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης στη Χαλκίδα και έφυγε από τη ζωή με συμπτώματα θερμοπληξίας.

Ο ιδιοκτήτης της ψησταριάς στην οποίο εργαζόταν ο άτυχος 46χρονος και ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του.

Η δικογραφία που σχηματίζεται στην Ασφάλεια σε βάρος του ιδιοκτήτη της ψησταριάς είναι για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 46χρονος κατά τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης εργάστηκε ως διανομέας στην ψησταριά χωρίς όμως σύμβαση εργασίας.

Οι πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ήταν αρχικά αντικρουόμενες καθώς επιχειρήθηκε να διαψευστεί ότι εργαζόταν ως διανομέας, ωστόσο τόσο από καταγγελίες, όσο και από την έρευνα του εισαγγελέα προέκυψε πως έκανε παράνομα με το ποδήλατό του διανομές.

Στην ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Χαλκίδας αναφέρει:

«Την Πέμπτη 20/07/2023 προσεκομίσθει στις 16:55 μ.μ. στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χαλκίδας με ασθενοφόρο άνδρας 46 ετών (όχι διανομέας) άσφυγμος, άπνοος και με μυδρίαση άμφου. Θερμοκρασία σώματος 40 βαθμοί. Έγινε ανάνηψη, ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση χωρίς αποτέλεσμα. Ώρα ισοηλεκτρικής γραμμής ηλεκτροκαρδιογραφήματος 17:30 μ.μ. Πιθανή αιτία θανάτου καρδιοαναπνευστική ανακοπή μετά την έκθεση σε πολλή υψηλή θερμοκρασία».

Αίσθηση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι το νοσοκομείο στην ανακοίνωσή του σπεύδει να διευκρινίσει την επαγγελματική ιδιότητα του άνδρα, καθώς δεν είναι σύνηθες κάτι τέτοιο.

Κατά πληροφορίες, ο 46χρονος ήταν γνωστός στους καταστηματάρχες της Χαλκίδας για τους οποίους έκανε μικροδουλειές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι είχε πολλά υποκείμενα νοσήματα.

Το θύμα φέρεται να δούλευε πάρα πολλές ώρες, ενώ πήγαινε παραγγελίες τις ώρες που απαγορεύεται να γίνονται διανομές λόγω του καύσωνα.

Σύμφωνα με πηγές του ΕΚΑΒ, οι συγγενείς έκαναν κλήση στις 16:38 από περιοχή κοντά στο Λιμεναρχείο. Σε έξι λεπτά, το ασθενοφόρο πήγε στο σημείο του συμβάντος και παρέλαβε τον ασθενή, διακομίζοντάς τον άμεσα στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Οριστικές απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου του αναμένεται ότι θα δώσει η νεκροψία – νεκροτομή.

Τι λέει η μητέρα του

Μιλώντας στην ιστοσελίδα eviaonline, υποστήριξε πως «το παιδί δούλευε σε ένα σουβλατζίδικο και έκανε διανομή με το ποδήλατό του. Ήρθε το παιδί από την δουλειά και δεν καταλάβαινα τι έκανε. Μου πετούσε τη μπλούζα. Δεν μπορούσε να μιλήσει. Πήραμε τον γιατρό τηλέφωνο και είπε ότι είναι θερμοπληξία και να τον πάμε στο νοσοκομείο. Βάλτε του πετσέτα στο μέτωπο και πηγαίνετε το στο νοσοκομείο».

Στη συνέχεια η μητέρα του 46χρονου τόνισε «καλέσαμε το ασθενοφόρο αλλά το παιδί δεν επικοινωνούσε. Έβγαλε αίμα από το στόμα. Ήρθε το ασθενοφόρο και το πήγαμε στο νοσοκομείο. Εκεί έπαθε καρδιακή ανακοπή, τον επανέφαραν, έπαθε και δεύτερη και τελείωσε».

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Πισπιρίγκου: Ένταση και μηνύσεις από την υπεράσπιση

Λευκάδα: Ατύχημα με τζετ σκι – Τραυματίστηκε 50χρονος

Στη δίνη του καύσωνα η χώρα: Δυσοίωνη πρόγνωση από τον διευθυντή της ΕΜΥ, «θα σπάσει το ρεκόρ του ’87» – «Καρφιά» για το κλείσιμο των πάρκων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 09:18