search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 23:53
MENU CLOSE

Σερβία: Τρεις νεκροί λόγω υπερκυτταρικής καταιγίδας που έπληξε τη χώρα (Video)

22.07.2023 17:39
keravnos1

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το βράδυ της Παρασκευής ξέσπασε σφοδρή καταιγίδα στη Σερβία.

Ειδικότερα, ένα εντεκάχρονο αγόρι, μία ηλικιωμένη γυναίκα και ένας άντρας 66 ετών έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια της καταιγίδας στην Σερβία. Το παιδί σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία μετά από πλήγμα κεραυνού σε κολώνα του δικτύου ηλεκτροδότησης, σε συνοικισμό της πόλης Νόβι Σαντ.

Ο άτυχος άντρας βρήκε τραγικό θάνατο όταν καλώδια ηλεκτροδότησης έπεσαν στην αυλή του σπιτιού του στην κωμόπολη Μπάτσκα Παλάνκα.

Κεραυνός ευθύνεται και για τον θάνατο της γυναίκας σε χωριό της Βοϊβοντίνας η οποία πέθανε από ασφυξία όταν πήρε φωτιά το σπίτι της μετά από πλήγμα κεραυνού σε παρακείμενο δέντρο.

Η καταιγίδα που έπληξε το βράδυ την βόρεια και κεντρική Σερβία προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές και στο Βελιγράδι όπου δέντρα ξεριζώθηκαν σε κεντρικούς δρόμους καταπλακώνοντας σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη καταιγίδα που πλήττει την Σερβία το τελευταίο σαρανταοχτάωρο. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι πρόκειται για «υπερκυτταρική καταιγίδα» (supercell storm) ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο που συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, χαλάζι και βροχή.

Η σερβική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο ανακοινωθέν ακραίων, επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και για σήμερα το βράδυ.

Διαβάστε επίσης:

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε «πυραύλους κρουζ» προς την Κίτρινη Θάλασσα

Εκλογές στην Ισπανία: Ρόλος – κλειδί για τα μικρά περιφερειακά κόμματα

New York Times: «Ο καύσωνας είναι ο νέος κορωνοϊός για τους ηλικιωμένους στην Ευρώπη» – Τι γράφουν για την Ελλάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 23:52