search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 02:20
MENU CLOSE

Σε πύρινο κλοιό η Μαγνησία: Μεγάλη φωτιά στο Βελεστίνο – Στα σπίτια έφτασαν οι φλόγες, εστάλη μήνυμα 112

26.07.2023 15:20
magnisia-fotia-1-new

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Μαγνησία καθώς δύο φωτιές ξέσπασαν σε Βελεστίνο και Κρόκιο Αλμυρού. Στις φλόγες έχουν παραδοθεί σπίτια στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Φερών Μαγνησίας, με τις Αρχές να στέλνουν μήνυμα 112 για τρία χωριά. Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για να μην φτάσει η φωτιά στην Χαλυβουργία.

Ήδη πριν από λίγη ώρα δόθηκε εντολή εκκένωσης για τον οικισμό του Σέσκλου.

Στις 14:30 ξέσπασε φωτιά στην περιοχή του Βελεστίνου και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας του λίβα που πνέει στην περιοχή. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεσή της τόσο από τον Βόλο, όσο και από τις Βιομηχανικές Περιοχές. Η φωτιά ξεκίνησε από το Βελεστίνο, έφτασε στον Άγιο Γεώργιο και κατευθύνεται για το Σέσκλο.

Νωρίτερα, μήνυμα 112 για να παραμείνουν σε ετοιμότητα εστάλη στους κατοίκους σε Βελεστίνο, Σέσκλο και Άγιο Γεώργιο Φερών. Ειδικότερα στο μήνυμα αναφέρεται το εξής: «Αν βρίσκεστε σε Βελεστίνο, Σέσκλο και Άγιο Γεώργιο Φερών παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Η φωτιά στο Βελεστίνο σύμφωνα με την ΕΡΤ ξέσπασε στον δρόμο προς Αερινό. Επιχειρούν 6 οχήματα με 18 πυροσβέστες και 2 ελικόπτερα. Η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί σε αγροτοδασική έκταση έξω από την περιοχή του Αγίου Γεωργίου Φερών. 

Το υπουργείο συστήνει στους πολίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οικισμός του Αγιου Γεωργίου Φερών εκκενώθηκε από τους κατοίκους. Παράλληλα, κλειστή είναι η Εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Στην περιοχή του Βελεστίνου βρίσκεται και το 304 ΠΕΒ, στρατιωτικό εργοστάσιο για την ανακατασκευή αρμάτων μάχης, οι εγκαταστάσεις του οποίου δεν απειλούνται από την πυρκαγιά που μαίνεται. 

«Τα πρώτα σπίτια στην αρχή του Βελεστίνου θα εκκενωθούν, με τους κατοίκους να προωθούνται προς το κέντρο», είπε στο Magnesianews.gr ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Παλληκάρης, τονίζοντας ότι η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται.

Μλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτριος Παλληκάρης επισήμανε ότι η πυρκαγιά καίει σε τρία μέτωπα και έχουν καταφέρει να περιορίσουν το ένα. 

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ρήγα Φεραίου μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία συντονίζουν την επιχείρηση, ενώ υπάρχει ανησυχία για κτηνοτροφικές μονάδες που είναι κοντά στη φωτιά καθώς απειλεί σπίτια. 

Σύμφωνα με το gegonotanews, η Πυροσβεστική με ενάερια μέσα δίνει “μάχη” για να μην φτάσει η φωτιά στην Χαλυβουργία και στο εργοστάσιο ανακύκλωσης με τους τόνους από πλαστικές ύλες.

Στο μεταξύ φωτιά έχει ξεσπάσει και στην περιοχή Κρόκιο του δήμου Αλμυρού από τις 15:00, όπου επίσης καίγονται χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Έχουν κινητοποιηθεί 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα και από αέρος ένα ελικόπτερο. Για την ώρα, δεν απειλείται ο οικισμός.

Ειδικότερα η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή του Αλμυρού – στο 293ο χλμ- με τις φλόγες να περνούν πάνω από τη νησίδα της Εθνικής Οδού, σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Η τρίτη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12:30 στην περιοχή Πάλτση του Νοτίου Πηλίου, όπου έσπευσαν αμέσως ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 10 οχήματα, πολλοί εθελοντές, όπως και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά έπειτα από επίπονες προσπάθειες πριν πάρει διαστάσεις.

Διαβάστε επίσης:

Μεταφέρουν τους ακτινολόγους από το Αγρίνιο στην Άρτα για εφημερία – Αντιδράσεις και παραιτήσεις (video)

Οπλοστάσιο με καραμπίνες και εκρηκτικά στο σπίτι του βομβιστή της Τεκτονικής Στοάς – Τι βρήκε η αστυνομία (photos)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Ρόδος – Δύο τα κύρια μέτωπα στην Κέρκυρα (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 01:38