search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 05:35
MENU CLOSE

Καύσωνας «Κλέων»: Απαγορεύεται το delivery και κάθε εξωτερική εργασία  12:00 με 17:00

26.07.2023 08:22
delivery_new

Διευκρινιστική εγκύκλιο για τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), σήμερα (26/7) αναμένεται η κορύφωση του καύσωνα «Κλέων».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, επιβάλλεται παύση εργασιών στα delivery, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών πλατφορμών, κατά το χρονικό διάστημα 12.00 – 17.00, σε όσες περιοχές πλήττονται από τον καύσωνα με θερμοκρασία άνω των 40 βαθμών Κελσίου.

Τι αναφέρει η εγκύκλιος

Διευκρινίζεται ότι και στην επόμενη φάση εκδήλωσης του καιρικού φαινομένου -καύσωνα με την ονομασία «ΚΛΕΩΝ (CLEON)» εξακολουθούν να ισχύουν τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που περιλαμβάνονται στην υπ’ αριθμ. 65581/12.7.2023 υπουργική απόφαση (4491 Β’).

Ειδικώς δε, την Τετάρτη 26 Ιουλίου, ημέρα κορύφωσης του φαινομένου σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), και λόγω της παρατεταμένης διάρκειας αυτού, η οποία έχει οδηγήσει σε συσσωρευμένη καταπόνηση των οδηγών και κινδύνους οδικής ασφάλειας, επιβάλλεται παύση εργασιών στα delivery, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών πλατφορμών του άρθρου 68 του ν. 4808/2021, κατά το χρονικό διάστημα 12.00 – 17.00, σε όσες περιοχές πλήττονται σοβαρά από τον καύσωνα με θερμοκρασία άνω των 400 C, αναφερομένων ως τέτοιων από τις προβλέψεις της ΕΜΥ, της Θεσσαλίας, Ανατολικής Στερεάς και Πελοποννήσου, της Θράκης, της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, της Κρήτης, των Κυκλάδων, των Σποράδων, των Δωδεκανήσων και της Αττικής.

Η εφαρμογή των ανωτέρω, καθώς και σχετικές καταγγελίες, θα ελεγχθούν με ιδιαίτερη αυστηρότητα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας.

Γεωργιάδης: Τα πρόστιμα θα είναι υψηλά

Την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας ανάρτησε στο Twitter, νωρίς το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα ο Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποίησε ότι «οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και τα πρόστιμα πολύ υψηλά».

«Την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων την θεωρούμε την απόλυτή μας προτεραιότητα» υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας.

Διαβάστε επίσης:

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τετάρτη 26 Ιουλίου

Αμυγδαλέζα: Επεισόδια στο κέντρο κράτησης μετά τον θάνατο Ινδού κρατούμενου (video)

https://f6f17bf7ba83722ed5a98aba4f2f257e.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html

Μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Ρόδο και Κέρκυρα – Καλύτερη εικόνα σε Κάρυστο και Δερβενάκια (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07