search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 11:42
MENU CLOSE

Ιταλός υπουργός πολιτικής προστασίας: Παράλογο ότι η ΕΕ δεν έχει δικό της στόλο για την κατάσβεση πυρκαγιών

27.07.2023 20:25
ITALIA_FWTIA
AP (Φωτιά στην Ιταλία)

«Θεωρώ παράλογο ότι η ΕΕ δεν έχει δικό της στόλο για την κατάσβεση των πυρκαγιών» δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας, Νέλο Μουζουμέτσι.

«Η εταιρεία που φτιάχνει τα Canadair, στον Καναδά, είχε σταματήσει την παραγωγή και την ξανάρχισε πρόσφατα. Η Ιταλία έχει παραγγείλει νέα αεροσκάφη αυτού του είδους, αλλά θα πρέπει να περιμένει μερικά χρόνια, πριν της παραδοθούν», πρόσθεσε.

Ο Ιταλός υπουργός ανέφερε, επίσης, ότι «μέσα σε ένα μόλις εικοσιτετράωρο, στις νότιες περιφέρειες της χώρας έφτασαν τριάντα πέντε αιτήματα αρωγής από αέρος, για την κατάσβεση των πυρκαγιών».

«Στον ιταλικό νότο, τις περασμένες ημέρες καταγράφηκε καύσωνας που άγγιξε τους 48 βαθμούς. Πρόκειται για θερμοκρασίες που κατέρριψαν κάθε προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ. Η Πολιτική Προστασία της χώρας μας, από τις 19 Ιουλίου μέχρι σήμερα, κατέβαλε εξαιρετική προσπάθεια για να περιορίσει τις συνέπειες της κακοκαιρίας και των πυρκαγιών που έπληξαν τις περιφέρειές μας», ολοκλήρωσε ο Νέλο Μουζουμέτσι.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Αγχίαλος: Επιχειρήσεις και εγκαταστάσεις καίγονται ολοσχερώς (Video)

Φωτιά στη Νέα Αγχίαλο: Το ωστικό κύμα της έκρηξης παρέσυρε δημοσιογράφο (Video)

Νέα Σμύρνη: Εξαφάνιση 16χρονης από δομή φιλοξενίας – Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 11:42