search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 18:47
MENU CLOSE

Πυροσβεστική: 51 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο – Υπο έλεγχο το πύρινο μέτωπο στη Ρόδο

28.07.2023 18:58
foties-new

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 51 δασικές πυρκαγιές, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, την ώρα που καταγράφονται 96 δασικές πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια.

Παραμένουν ισχυρές οι επίγειες δυνάμεις και περιοδικά πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα κυρίως σε, Ρόδο και βορειοανατολική Αχαΐα.

Στην πυρκαγιά της βορειοανατολικής Κέρκυρας, εκδηλώνονται αναζωπυρώσεις που μέχρι στιγμής αντιμετωπίζονται από ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική για τις πυρκαγιές

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όλης της Επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Επίσης, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο, Σάββατο, 29 Ιουλίου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Κω, ΠΕ Καλύμνου, ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καρπάθου)
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Λασιθίου)
Συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.
Ταυτόχρονα, για τις ανωτέρω περιοχές, εφαρμόζεται το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Υπο έλεγχο το πύρινο μέτωπο στη Ρόδο

Τα μέτωπα της φωτιάς στη Ρόδο φαίνεται να είναι υπό έλεγχο, όμως όλοι παραμένουν σε επιφυλακή για κάποιες μικροεστίες και αναζωπυρώσεις την ώρα που η πυρκαγιά διανύει την 11η ημέρα της.

Μετά από αυτή την εξέλιξη για τη φωτιά στη Ρόδο αίρεται ο κίνδυνος για τους οικισμούς Πυλώνα, Κάλαθο, Απόλλωνα, Προφήτη Ηλία Σαλάκου. Οι πολίτες, σύμφωνα με μήνυμα του 112, μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ η κατάσταση είναι πολύ πιο καλή σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και αυτό γιατί εκείνο που απασχολεί περισσότερο την πυροσβεστική υπηρεσία, τους εθελοντές ακόμη και τον ελληνικό στρατό και όλους όσοι εμπλέκονται στις μάχες, είναι οι αναζωπυρώσεις.

Στην περιοχή υπάρχουν ακόμη κάποιες αναζωπυρώσεις, ωστόσο υπάρχει μεγάλη εγρήγορση από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Μόλις σβήσουν και οι τελευταίες εστίες της φωτιάς στη Ρόδο το νησί ετοιμάζεται να κάνει τον πλήρη απολογισμό από την πύρινη λαίλαπα. 

Διαβάστε επίσης:

Νέα Αγχίαλος: «Ξηλώνεται» ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης – Πολλά τα ερωτήματα από τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών

Νέα Αγχίαλος: Καρφωμένο βλήμα από τις συνεχείς εκρήξεις – Βίντεο ντοκουμέντο

Θεσσαλονίκη: Απέσπασαν από δύο γυναίκες μέσω τηλεφωνικής απάτης 46.500 ευρώ – Τι συμβουλεύει η ΕΛ.ΑΣ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 18:46