search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 11:41
MENU CLOSE

Νέα Αγχίαλος: Καρφωμένο βλήμα από τις συνεχείς εκρήξεις – Βίντεο ντοκουμέντο

28.07.2023 15:26
BLEMMA
Screenshot ΣΚΑΪ

Ιδιαίτερα προσεκτικοί για αρκετό καιρό πρέπει να είναι οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου, μετά τις χθεσινές εκρήξεις που σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας, κοντά στην 111 Πτέρυγα Μάχης, όταν έφτασε εκεί η φωτιά που είχε ξεσπάσει στη Μαγνησία.

Στις εικόνες που μετέδωσε το πρωί της Παρασκευής (28/7) ο ΣΚΑΪ, φαίνεται ένα καρφωμένο βλήμα μετά τις τρομακτικές εκρήξεις που μετέτρεψαν τη Νέα Αγχίαλο σε πόλη «φάντασμα».

Νέα Αγχίαλος: «Οι κάτοικοι πρέπει να προσέχουν για καιρό»

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής, ο Θεόδωρος Λιόλιος, καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων επέστησε την προσοχή όλων.

«Αυτό που ανησυχεί τον κόσμο τώρα είναι το τεράστιο αυτό ατύχημα που έχει συμβεί στην αποθήκη πυρομαχικών που αποκαλύφθηκε κιόλας. Και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στα υλικά που υπάρχουν εκεί» δήλωσε ο κ. Λιόλιος.

«Βλέποντας την ιστοσελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας διαπιστώνει κανείς ότι τα πυρομαχικά που υπάρχουν είναι βόμβες άφεσης, βαρύτητας, πολύ μεγάλης ισχύος που μπορεί να προκαλέσουν πολύ μεγάλη καταστροφή» εξήγησε ο διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων.

Μιλώντας για το θέμα των πυρομαχικών και τις ισχυρές εκρήξεις που ακολούθησαν, τόνισε ότι ο κόσμος θα πρέπει να απομακρύνεται από παράθυρα και τζαμαρίες για να μη τραυματιστεί.

«Κανείς δεν συλλέγει και δεν αγγίζει άγνωστα μεταλλικά αντικείμενα γύρω από την περιοχή σε ακτίνα τουλάχιστον δύο – τριών χιλιομέτρων, μέχρι οι ένοπλες δυνάμεις και οι κρατικοί φορείς να δώσουν αυτό το δικαίωμα, διότι υπάρχει ακόμη ένας μικρός κίνδυνος από πυρομαχικά που δεν έχουν σκάσει» σημείωσε.

Σοκαριστικό βίντεο από τις εκρήξεις και βίντεο ντοκουμέντο από το καρφωμένο βλήμα:

Σταδιακά επιστρέφουν οι κάτοικοι στη Νέα Αγχίαλο

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι πυρκαγιές στην Μαγνησία. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, επιστρέφουν σταδιακά κάτοικοι και επαγγελματίες στην Νέα Αγχίαλο, μετά την έκρυθμη κατάσταση που προκλήθηκε χθες.

Οι αναζωπυρώσεις που εντοπίστηκαν σήμερα (28/7) στο μέτωπο των πυρκαγιών στην Μαγνησία αντιμετωπίστηκαν από τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Διαβάστε επίσης:

Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από υπουργός Προστασίας του Πολίτη – Στη θέση του ο Γιάννης Οικονόμου

Θεσσαλονίκη: Απέσπασαν από δύο γυναίκες μέσω τηλεφωνικής απάτης 46.500 ευρώ – Τι συμβουλεύει η ΕΛ.ΑΣ.

Έγκλημα… καρμπόν στην Πάτρα: Η αδελφή της 55χρονης είχε δολοφονηθεί στο ίδιο σπίτι με παρόμοιο τρόπο πριν από ακριβώς 7 χρόνια!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 11:41