search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 20:46
MENU CLOSE

Τα τηλεοπτικά βραβεία ΕΜΜΥ αναβάλλονται εξαιτίας της απεργίας σεναριογράφων και ηθοποιών

28.07.2023 14:15
emmys 1147×604

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη ετήσια τελετή απονομής των τηλεοπτικών βραβείων EMMY. Ως ημερομηνία για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης είναι προσδιοριστεί από την Ακαδημία των βραβείων η 18 η Σεπτεμβρίου και το δίκτυο Fox θα μετέδιδε την 75 η τελετή.

Τα σχέδια τροποποιούνται και αναμένεται προσδιορισμός νέας ημερομηνίας εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας σεναριογράφων και ηθοποιών οι οποίοι στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους, μεταξύ άλλων, δεν δίνουν συνεντεύξεις, απέχουν από συνεντεύξεις Τύπου και άλλες σχετικές εκδηλώσεις, δεν αναφέρονται στα επαγγελματικά τους παρά μόνον σε ό,τι αφορά στην απεργία και τις διεκδικήσεις τους, δεν συμμετέχουν σε τελετές απονομής βραβείων.

Η 75 η τελετή απονομής των ΕΜΜΥ και η τηλεοπτική μετάδοση της από το Fox θα παραμείνει σε εκκρεμότητα έως ότου οι δύο μεγάλες ενώσεις , των ηθοποιών και άλλων καλλιτεχνών Τελεόρασης και Ραδιοφώνου και των σεναριογράφων, SAG-AFTRA και WAG αντιστοίχως, και τα μεγάλα στούντιο και οι πλατφόρμες ροής, δεν καταλήξουν σε συμφωνία, αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ τα οποία παρακολουθούν την κρίση που έχει ξεσπάσει στην αμερικανική οπτικοακουστική βιομηχανία.

Στο μεταξύ η Ακαδημία των βραβείων και το Fox συζητούν για τον αναπρογραμματισμό της εκδήλωσης.

Αν η Τηλεοπτική Ακαδημία και το Fox επιμείνουν στην αρχική ημερομηνία υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η τελετή απονομή να πραγματοποιηθεί σε άδεια αίθουσα. Ενδεικτικό είναι το στοιχείο ότι στην περσινή τελετή των ΕΜΜΥ 25 βραβεία απονεμήθηκαν σε σεναριογράφους και ηθοποιούς.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τα Σωματείο Ηθοποιών και Καλλιτεχνών Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου τα μέλη τους δεν πρέπει να διαφημίζουν/να αναφέρονται σε έργα που έγιναν από εταιρείες παραγωγής και δίκτυα με τα οποία βρίσκονται σε αντιπαράθεση και μια εκδήλωση όπως τα ΕΜΜΥ εμπίπτει στην δέσμευση αυτή.

Επίσης μέλη της Ένωσης Σεναριογράφων ΗΠΑ γράφουν τα κείμενα για τον οικοδεσπότη της βραδιάς των ΕΜΜΥ και τους παρουσιαστές των υποψηφιοτήτων ανα κατηγορία, οι οποίοι είναι επίσης μέλη της SAG- AFTRA, δηλαδή των καλλιτεχνών Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου.

Η αναβολή της τελετής των ΕΜΜΥ είναι η πρώτη για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Η Τηλεοπτική Ακαδημία και το δίκτυο CBS είχαν αναβάλει την τελετή του 2001, έπειτα από το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους στις 11 Σεπτεμβρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε αρχές Νοεμβρίου εκείνης της χρονιάς.

Στο μεταξύ η δεύτερη φάση της ψηφοφορίας για τα φετινά βραβεία ΕΜΜΥ συνεχίζεται όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Τα μέλη της Ακαδημίας θα ψηφίσουν για τις υποψηφιότητες στις 17 Αυγούστου. Μένει να φανεί αν η τελετή απονομής πραγματοποιηθεί εντός του 2023.

Διαβάστε επίσης:

Netflix: Έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο trailer του ντοκιμαντέρ «Depp VS Heard» (video)

Μαγνησία: Τρολάρει ο βοσκός που «πέθανε» η ΕΡΤ: «Για απανθρακωμένος, καλός είμαι!»

Και του χρόνου ο Κώστας Τσουρός στο Mega – Με δική του εκπομπή τα Σαββατοκύριακα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 20:45