search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:46
MENU CLOSE

Φωτιά στην Καστοριά: Δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής – Ποια είναι η κατάσταση

29.07.2023 12:56
PYROSVESTIKI

Σε πολύ δύσκολο σημείο είναι η φωτιά που καίει στο Τρίλοφο Καστοριάς δυσκολεύοντας το έργο της Πυροσβεστικής.

Οι φλόγες καίνε αυτή τη στιγμή ψηλά στο βουνό σε πολύ δύσβατο σημείο που απαιτεί πεζοπορία από τους πυροσβέστες. Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες, ενώ από αέρος συνδράμει και ένα ελικόπτερο.

Ο Χρήστος Γκοσλιόπουλος, Δήμαρχος στο Νεστόριο Καστοριάς σε δηλώσεις του στο Action24, εξήγησε ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή αλλά και σε τι φάση βρίσκεται η επιχείρηση κατάσβεσης.

«Είναι μία φωτιά σε μία δύσβατη περιοχή που ονομάζεται Φούσια, πάνω στον Γράμμο και κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, στην οποία επειδή δεν υπάρχει σήμα δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε απευθείας με τις δυνάμεις που επιχειρούν εκεί και τον διοικητή του νομού που επίσης βρίσκεται εκεί», ανέφερε αρχικά ο κ. Γκολσιόπουλος για να συνεχίσει:

«Επιχειρούν 12 άτομα. Η φωτιά ξεκίνησε αργά χθες το βράδυ. Ούτε ο διοικητής του κλιμακίου του Νεστορίου αλλά ούτε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Καστοριάς μπορούν να μου δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες. Υπόθεση κάνω ότι επειδή δεν υπάρχει ενημέρωση και δεν μας έχουτν ζητήσει ακόμα βοήθεια ενδεχομένως η φωτιά να προσπαθεί να ελεγχθεί. Εκεί βρίσκεται και ένα ελικόπτερο και μας ξυπνά μνήμες του 2007 που είχε καεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του δάσους του Γράμμου. Είμαστε όλοι σε επιφυλακή και αναμένουμε εντολές από το διοικητή Καστοριάς για να μπορέσουμε και μεις να βοηθήσουμε και να συνδράμουμε όσο χρειαστεί και όσο μπορούμε».

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Καραμπόλα 5 οχημάτων στη Σταυρούπολη – 2 τραυματίες

Ασπρόπυργος: Ξέσπασε φωτιά σε χαμηλή βλάστηση – Επιχειρούν εναέρια μέσα και 25 πυροσβέστες

Πρώην αρχηγός ΓΕΣ: «Αδιανόητο αυτό που έγινε στη Νέα Αγχίαλο, προσβάλλει την αεροπορία μας» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:45