search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:49
MENU CLOSE

Χίος: Σε ύφεση η φωτιά που ξεκίνησε από τροχαίο – Συνελήφθη ο οδηγός, τι έδειξε το αλκοτέστ (video)

31.07.2023 09:45
fotia_xios_astraparis

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού με αποτέλεσμα το πρώτο φως της ημέρας να δείξει μια σαφώς βελτιωμένη εικόνα του πύρινου μετώπου στη δασώδη έκταση στη βορειοδυτική Χίο.

Χωρίς ενεργό μέτωπο

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση.

Από το πρωί επιχειρούν 3 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα κι αναμένεται να ενισχυθούν οι δυνάμεις με άλλα 3 αεροπλάνα.

Όπως αναφέρει το astraparis, οι προσπάθειες των εναέριων μέσων επικεντρώνονται στις ρίψεις νερού ώστε να σβήσουν οι μικροεστίες.

Μεγάλο ενεργό μέτωπο δεν υπάρχει αυτή την ώρα ενώ οι ρίψεις νερού με τα εναέρια μέσα βοηθούν να σβήσουν όλες οι μικροεστίες.

Η έκταση που απλώθηκε η πυρκαγιά είναι περίπου σε δυο χιλιόμετρα από τη διασταύρωση των Διευχών μέχρι και δυο χιλιόμετρα με κατεύθυνση προς την πόλη της Χίου χωρίς να μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί ακριβώς. Υπάρχουν σημεία που είναι ανέπαφα κι άλλα που έχουν κατακαεί.

Για να γίνει αντιληπτή η δυσκολία παρέμβασης των πυροσβεστών αρκεί να σημειωθεί ότι οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν εγκαταστήσει δίκτυο μέχρι και 1,5 χιλιόμετρο από τα πυροσβεστικά οχήματα μέσα σε δασώδεις εκτάσεις με κάθετο σε πολλές περιπτώσεις βραχώδες ανάγλυφο εδάφους.

Συνελήφθη ο οδηγός

Η φωτιά ξέσπασε στη διασταύρωση Κατάβασης – Διευχών όταν ανεφλέγη αυτοκίνητο που προσέκρουσε στα πρανή του δρόμου.

Σε ό,τι αφορά τον οδηγό του αυτοκινήτου -που επίσης διακομίστηκε με ελαφρά τραύματα στο ΓΝ Χίου- Στον οδηγό έγινε αλκοτέστ το οποίο «βγήκε» θετικό, συγκεκριμένα οι μετρήσεις έδειξαν 0,42%.

Κατόπιν επικοινωνίας με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, δόθηκε εντολή στους αστυνομικούς για σχηματισμό 2 δικογραφιών. H μια δικογραφία ανατέθηκε στο ΑΤ Καρδαμύλων και αφορά το τροχαίο ατύχημα, ενώ η δεύτερη δικογραφία την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου και αφορά εμπρησμό από αμέλεια με κατηγορούμενο τον οδηγό του οχήματος.

Ο οδηγός κρατείται με εισαγγελική εντολή και σήμερα πρόκειται να παρουσιαστεί στης Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Δευτέρα 31 Ιουλίου, οι νομοί Χίου, Σάμου και η Λέσβος είναι σε πολύ υψηλό βαθμό επικινδυνότητας (κατηγορία 4) για εκδήλωση πυρκαγιάς, σύμφωνα με το χάρτη που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε επίσης:

Κατερίνη: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος με την 38χρονη (video)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε 4 Περιφέρειες

«Τη χτύπησα για να αμυνθώ – Δεν κατάλαβα ότι είχε σκοτωθεί» ισχυρίστηκε ο δολοφόνος της Άννας (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:48