search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 05:13
MENU CLOSE

Τέσσερις ιδανικοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα (photos)

31.07.2023 09:23
kalokairi

Εάν αυτό το καλοκαίρι έχετε ξεμείνει στην πρωτεύουσα και ψάχνετε κοντινούς προορισμούς για ένα χαλαρωτικό διήμερο αλλά και αυθημερόν αυτοί οι τέσσερις προορισμοί είναι ιδανικοί για εσάς. Βρίσκονται σε απόσταση έως 2 ώρες από την Αθήνα και μπορείτε να πάτε με πλοίο ή και με αυτοκίνητο.

Κέα/ Τζια

Απέχει μονάχα μια ώρα από το λιμάνι του Λαυρίου κι είναι το κοντινότερο νησί των Κυκλάδων στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα ήσυχο νησί με φυσική ομορφιά και μικρές αποστάσεις. Υπάρχουν μερικά αξιοθέατα για να δείτε, όπως ο Λέων της Κέας και μερικές επιλογές για κολύμπι είναι το Γιαλισκάρι, η παραλία Κούνδουρου και η Οτζιά.


Αίγινα

Η Αίγινα απέχει μόλις μία ώρα από το λιμάνι του Πειραιά και αποτελεί έναν από τους πιο φθηνούς κοντινούς προορισμούς. Οι must οικισμοί που πρέπει να επισκεφθείτε είναι η Πέρδικα, η Αγία Μαρίνα, το Βαθύ και τη Βαγία.

Κορυφαία αξιοθέατα του νησιού είναι ο λόφος της Κολώνας, ο Αρχαιολογικός Χώρος Αφαίας, τα Αρχαιολογικά Μουσεία Αίγινας και Αφαίας και ο Αρχαιολογικός Χώρος Παλαιοχώρας. Για κολύμπι επιλέξτε τις παραλίες: Μονής, Μαραθώνα, Αγίας Μαρίνας, Λουτρά Σουβάλας, Αιγινήτισσα, Κλειδί (ή Κλήμα), Κολώνα, Σαρπά.


Αγία Άννα Εύβοιας

Για να πάει κανείς στην Εύβοια δεν χρειάζεται πλοίο. Υπάρχουν πολλές περιοχές του νησιού που μπορεί κανείς να επισκεφτεί και μία από τις πιο κοντινές είναι η Αγία Άννα. Εκεί υπάρχει μια μεγάλη και όμορφη παραλία, η οποία προσελκύει πολύ κόσμο και έχει αρκετές δραστηριότητες. Θα βρείτε αρκετές επιλογές καταλυμάτων στην παραλία της Αγίας Άννας και την Αγκάλη, ενώ υπάρχει οργανωμένο κάμπινγκ αλλά και ελεύθερο.

‘Υδρα

Δύο ώρες από τον Πειραιά και με καθημερινά δρομολόγια, η Ύδρα είναι ιδανική επιλογή για ένα μικρό διάλειμμα από την Αθήνα. Το νησί έχει μόνο έναν οργανωμένο οικισμό που είναι και ο ιδανικός για να μείνετε στην Ύδρα, τη χώρα που είναι αμφιθεατρική χτισμένη γύρω από το λιμάνι. Το νησί έχει μεγάλη ιστορία και λόγω αυτής έχει σπουδαία αξιοθέατα για να θαυμάσετε. Οι μετακινήσεις στην Ύδρα γίνονται με τα πόδια, θαλάσσια ταξί και καΐκια.


Πόρος

Περίπου μια ώρα από Πειραιά, βρίσκεται στο Σαρωνικό Κόλπο, απέναντι από τον Γαλατά, από τον οποίο επίσης υπάρχουν ferry boat και βάρκες για να πάτε στον Πόρο. Είναι ένα πολύ όμορφο νησί, με την πόλη χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές ενός λόφου. Η πόλη έχει πολλά διατηρητέα κτήρια και μάλιστα έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός.

Διαβάστε επίσης:

Κατερίνη: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος με την 38χρονη (video)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε 4 Περιφέρειες

«Τη χτύπησα για να αμυνθώ – Δεν κατάλαβα ότι είχε σκοτωθεί» ισχυρίστηκε ο δολοφόνος της Άννας (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06