search
ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 22:32
MENU CLOSE

«Σπαρτιάτες»: Η κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και η… χρηματοδότηση

02.08.2023 09:49
spartiates

Πέμπτη ή Παρασκευή αναμένεται να γίνει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος «Σπαρτιάτες» μετά και την «ανταρσία» των 9 βουλευτών, οι οποίοι στηρίζουν τον καταδικασμένο Ηλία Κασιδιάρη για τον δήμο Αθηναίων. 

Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος (Πέμπτη, 27 Ιουλίου), τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του προέδρου των «Σπαρτιατών», Βασίλη Στίγκα. 

Ο τελευταίος ανέφερε ότι δεν είχε γνώση των όσων είπε ο βουλευτής Λάρισας και πως όφειλε να πάρει κάποια μέτρα.

Ακολούθησε η κοινή γραπτή δήλωση των εννέα – από τους δώδεκα – βουλευτών των «Σπαρτιατών», στην οποία ανέφεραν, μεταξύ άλλων: «Καταδικάζουμε τις αντιδεοντολογικές και απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του κόμματος στην Ολομέλεια της Βουλής εις βάρος του συναδέλφου μας κ. Κωνσταντίνου Φλώρου».

Με τις πληροφορίες από την πλευρά των «Σπαρτιατών» να βγαίνουν με το… σταγονόμετρο το topontiki.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι υπήρξε έντονη παρασκηνιακή συζήτηση ακόμα και για την κρατική χρηματοδότηση που θα λάβει το κόμμα.

Πηγές κοντά στον πρόεδρο του κόμματος Βασίλη Στίγκα τόνιζαν ότι «την σφραγίδα των ‘Σπαρτιατών’ την κρατά αυτός». Καθόλου τυχαία δεν είναι άλλωστε και η πρόσφατη δήλωση του προέδρου των «Σπαρτιατών» (28 Ιουλίου): «Το κόμμα Σπαρτιάτες το διοικώ εγώ»

Η «ανταρσία» των 9 βουλευτών θα έχει συνέχεια; Θα παραμείνει ο Βασίλης Στίγκας επικεφαλής της Κ.Ο του κόμματος; Είναι δύο από τα βασικά ερωτήματα πριν την συνεδρίαση. Υπενθυμίζεται ότι για τον σχηματισμό νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας χρειάζονται 10 βουλευτές, ενώ για τη διάλυση της θα πρέπει να είναι κάτω από πέντε βουλευτές

Διαβάστε επίσης:

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ υπό τον Μητσοτάκη

Νίκος Χαρδαλιάς: Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για τη στήριξή του

Τσακαλώτος: Νέα ηγεσία που θα λειτουργεί συλλογικά, σχέδιο που θα καταλαβαίνει ο κόσμος 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 22:30