search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 19:36
MENU CLOSE

Φωτιά στη Ρόδο: Στον Αρχάγγελο η κηδεία του 39χρονου εθελοντή – Τι έδειξε η δεύτερη νεκροψία

04.08.2023 18:05
rodos thanatos ethelonti – new

Στο νεκροταφείο του Αγίου Λάζαρου στον Αρχάγγελο πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα η κηδεία του 39χρονου εθελοντή πυροσβέστη, ο οποίος επί σχεδόν δέκα ημέρες συμμετείχε στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της φωτιάς στη Ρόδο. Τι έδειξε η δεύτερη νεκροψία και γιατί οι διαπιστώσεις του τεχνικού συμβούλου που αναμένονται ακόμα είναι εξίσου πολύ σημαντικές

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική Ρόδου», σήμερα διενεργήθηκε έλεγχος -στο πλαίσιο της νεκροψίας – νεκροτομής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας- από τεχνικό σύμβουλο, που όρισε η οικογένεια και τα αποτελέσματα αυτού αναμένεται να γνωστοποιηθούν, μετά την ολοκλήρωση εργαστηριακών εξετάσεων.

Τι αναφέρουν οι ιατροδικαστές

Από τη διενέργεια της νεκροψίας και νεκροτομής από την ιατροδικαστική υπηρεσία διαπιστώθηκαν παθολογικά αίτια, τα οποία διερευνώνται περαιτέρω με εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να προσδιοριστούν επακριβώς.

Υπήρχε ειδικότερα ένα οίδημα στο πόδι του, το οποίο πιθανολογείται ότι προκάλεσε εσωτερικά φλεγμονή που ερευνάται αν ήταν τελικώς μοιραία, ενώ ταυτόχρονα ερευνάται αν έτυχε της προβλεπόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Η ιατροδικαστική υπηρεσία με δεδομένο ότι ο θάνατος επήλθε 10 ημέρες μετά τη φωτιά, έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να οφείλεται σε εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα, καπνών κλπ.

Εν αναμονή των διαπιστώσεων του τεχνικού συμβούλου που έβαλε η οικογένια

Ωστόσο, αναμένονται οι σχετικές διαπιστώσεις και του τεχνικού συμβούλου, για να διευκρινιστεί αν υπήρξε οίδημα και υγρό στους πνεύμονες και η γενεσιουργός αιτία αυτού.

Ο 39χρονος είχε καταγωγή από τον Αρχάγγελο Ρόδου και διέμενε στο χωριό Πυλώνα με την γυναίκα του και τα δυο τους μικρά παιδιά. Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα υπάρχει οικονομική υποστήριξη στα δυο παιδιά του εθελοντή μέχρι τα 18 τους έτη. Το ποσό που θα λαμβάνουν ως στήριξη ανέρχεται στα 24.000 ευρώ ετησίως.

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: Δεν κάλυψε τα ίχνη του ο δράστης που τεμάχισε τον 26χρονο – Νέα στοιχεία στο φως

ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης συμπληρώματος διατροφής

Μύκονος: Διαρροή λυμάτων στο παλιό λιμάνι – Αναστάτωση για τους τουρίστες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 19:34