search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 20:00
MENU CLOSE

Οι ονειρεμένες μαρέγκες της Barbie

04.08.2023 06:00
syntagi-new (3)

Αέρινα και τραγανά μπεζεδάκια (μαρέγκες), εμπνευσμένα από την ταινία “Barbie”, που σαρώνει στο πέρασμά της και τα αφήνει όλα ροζ.

Απολαύστε τα με τον απογευματινό καφέ ή το τσάι, διακοσμήστε με αυτά τα κέικ και τις τούρτες σας και εντυπωσιάστε, προσφέροντάς τα σε έναν μπουφέ βάπτισης ή γάμου.

Υλικά για τη Συνταγή

4 ασπράδια αυγών (από φρέσκα αυγά), σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζάνι ζάχαρη ψιλή (αν δεν έχετε ψιλή, βάλτε κρυσταλλική και κόψτε την για λίγο στο μούλτι με τις λεπίδες)

1 τσιμπιά αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

¼ κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο (κρέμα ταρτάρ) ή ¼ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι

Μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

1.Ρυθμίστε το φούρνο στους 90ο C. Χωρίστε τα ασπράδια ένα-ένα πολύ προσεκτικά, σε ένα μικρό μπολ και μεταφέρετε κάθε ασπράδι στο καθαρό μπολ του μίξερ σας.

2.Προσθέστε το κρεμόριο και το αλάτι στο μπολ και, στη συνέχεια, ξεκινήστε το ανακάτεμα στη χαμηλή ταχύτητα και σταδιακά αυξήστε την ταχύτητα στην υψηλή. Μόλις αφρίσουν τα ασπράδια, μπορείτε να αρχίσετε να τα πασπαλίζετε σιγά – σιγά και αργά (βασανιστικά αργά) με τη ζάχαρη. Αυτό το βήμα κάνει τη διαφορά στους μπεζέδες, γι’ αυτό θυμηθείτε να αφιερώσετε χρόνο και να προσθέσετε τη ζάχαρη σταδιακά, ίσως 1 κουταλιά της σούπας τη φορά. Αφού προσθέσετε όλη τη ζάχαρη, ήρθε η ώρα να χτυπήσετε στη μαρέγκα και το εκχύλισμα βανίλιας.

3.Μόλις η μαρέγκα έχει παχιά και γυαλιστερή υφή και κρατάει άκαμπτες κορυφές είναι έτοιμη. Σε αυτό το στάδιο βάλτε μια μικρή ποσότητα ροζ χρώματος ζαχαροπλαστικής (προτιμότερο είναι το τζελ), χτυπήστε για λίγο με το εξάρτημα για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα το χρώμα.

4.Μεταφέρετε τη μαρέγκα αμέσως μέσα σε ένα μεγάλο κορνέ με ακροφύσιο σε σχήμα αστεριού ή ότι άλλο προτιμάτε. Βάλτε 4 μικρές τούφες στις γωνιές του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε και πιέστε μια λαδόκολλα από πάνω για να κολλήσει, να σταθεροποιηθεί και να μην κουνιέται το χαρτί.

5.Φτιάξτε τους μπεζέδες στο σχήμα που επιθυμείτε με λίγη απόσταση μεταξύ τους και ψήστε τους για 1 ώρα περίπου. Σβήστε τον φούρνο και αφήστε τις μέσα με τον φούρνο κλειστό για 1-2 ώρες επιπλέον.

Διαβάστε επίσης:

Ριζότο με κρεμμύδι, σπανάκι και μπέικον

Αφράτο κέικ με φιστίκια Αιγίνης

Ρολό κολοκυθιών στο φούρνο, γεμιστό με ζαμπόν και τυρί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:59