search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:18
MENU CLOSE

ΗΠΑ: «Ακέφαλος» ο στρατός Ξηράς μετά από μπλόκο Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή

04.08.2023 19:39
pentagon

Ο στρατός Ξηράς των ΗΠΑ έγινε την Παρασκευή το δεύτερο σώμα των ενόπλων δυνάμεων που δεν έχει πλέον ηγέτη εγκεκριμένο από τη Γερουσία, καθώς ένας Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής συνεχίζει να εμποδίζει τις στρατιωτικές υποψηφιότητες, μια κίνηση που στρατιωτικοί ηγέτες λένε ότι απειλεί την ετοιμότητα και υπονομεύει τους αξιωματκούς.

Ο απόστρατος Αρχηγός του Επιτελείου Στρατού, Στρατηγός Τζέιμς ΜακΚόνβιλ, παραιτήθηκε από τη διοίκηση την Παρασκευή. Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ο στρατός των ΗΠΑ θα έχει δύο σώματα, τον Στρατό και το Σώμα Πεζοναυτών, χωρίς επιβεβαιωμένο ηγέτη, ανέφερε το Πεντάγωνο.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τόμι Τάμπερβιλ, ο οποίος εκπροσωπεί την Αλαμπάμα, έχει εμποδίσει εκατοντάδες στρατιωτικές υποψηφιότητες από το να προχωρήσουν, λέγοντας ότι το Πεντάγωνο χρησιμοποιεί ακατάλληλα την κρατική χρηματοδότηση για να καλύψει τα έξοδα για αμβλώσεις για μέλη του στρατού και τα εξαρτώμενα μέλη τους.

«Στον επικίνδυνο κόσμο μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες απαιτούν τακτικές και έγκαιρες μεταβάσεις των επιβεβαιωμένων στρατιωτικών ηγετών μας», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν κατά τη διάρκεια της τελετής την Παρασκευή. «Οι μεγάλες ομάδες χρειάζονται μεγάλους ηγέτες».

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Ο Ναβάλνι καταδικάστηκε σε επιπλέον 19 χρόνια κάθειρξης (Photos – video)

Daily Mail για «Κίνημα της πετσέτας»: «Αγανακτισμένοι Έλληνες κάνουν πόλεμο κατά της ξαπλώστρας»

Ουκρανία: Πανηγυρισμοί και ανάληψη ευθύνης για το ρωσικό πλοίο στο Νοβοροσίσκ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:18