search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:26
MENU CLOSE

Πύλος: Παρ’ ολίγον ναυάγιο με 49 πρόσφυγες

06.08.2023 11:21
METANASTES

Ένα ακόμη ναυάγιο απετράπη από το Λιμενικό όταν διασώθηκαν 49 μετανάστες οι οποίοι βρίσκονταν σε κίνδυνο και επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος 109 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου.

Το σκάφος εντοπίστηκε από το Λιμενικό έπειτα από ειδοποίηση παραπλέοντος σκάφους, σημαίας Μπελίζ.

Συνολικά διασώθηκαν 49 άτομα, ανάμεσά τους 8 παιδιά. Δύο εκ των διασωθέντων παρελήφθησαν από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας για παροχή ιατρικής περίθαλψης. Οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν τρεις από τους επιβαίνοντες, υπήκοοι Αιγύπτου, για παράνομη είσοδο στη χώρα, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών κατά παράβαση του Ν. 3386/05 και του Ν. 4251/2014 (όπως ισχύουν), καθώς και των άρθρων 187 (Εγκληματική οργάνωση) και του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο).

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Petar»: Ο απολογισμός από το πέρασμά της (Videos)

Κικίλιας: «Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω εμπρηστής στον Άγιο Στέφανο»

Κως: Επεισοδιακή καταδίωξη ταχύπλοου με μετανάστες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:22