search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 19:49
MENU CLOSE

UEFA: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

07.08.2023 15:22
champions-league_draw_0708_1920-1080_new

Τους αντιπάλους τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Champions League, Europa League, Conference League) έμαθαν οι ελληνικές ομάδες, μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της UEFA, στη Νιόν της Ελβετίας.

Champions League: Με Αντβέρπ η ΑΕΚ – Με Μπράγκα ή Μπάτσκα Τόπολα ο Παναθηναϊκός

Τη βελγική Αντβέρπ και τον νικητή του «ζευγαριού» Μπράγκα – Μπράτσκα Τόπολα έφερε στον δρόμο των ΑΕΚ και Παναθηναϊκού αντίστοιχα η κληρωτίδα του Champions League.

ΑΕΚ

Η πρωταθλήτρια Βελγίου, Αντβέρπ θα είναι αντίπαλος της ΑΕΚ, στα play offs του Champions League, σε περίπτωση που η πρωταθλήτρια Ελλάδας, αποκλείσει στον Γ’ προκριματικό γύρο την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Σε περίπτωση αποκελισμού από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Κοπεγχάγη (Δανία) – Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) στα play offs του Europa League. Ο «Δικέφαλος» θα δώσει στην «OPAP Arena» το πρώτο παιχνίδι στις 24 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί εκτός έδρας στις 31/8.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παράλληλα, σε περίπτωση πρόκρισης επί της Μαρσέιγ, για την Γ’ φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει ένα «εισιτήριο» για τους «χρυσοφόρους» ομίλους, με αντίπαλο την ομάδα που θα περάσει από το «ζευγάρι» Μπράγκα (Πορτογαλία) – Μπάτσκα Τόπολα (Σερβία).

Οι πρώτες αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στις 22-23 Αυγούστου και οι αγώνες ρεβάνς στις 29-30/8. Οι έξι ομάδες που θα επικρατήσουν στα πλέι οφ συμπληρώνουν το… παζλ της φάσης των ομίλων του Champions League, όπου έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους άλλες 26 ομάδες.

Αυτές είναι οι Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νιούκαστλ (Αγγλία), Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Σοσιεδάδ, Σεβίλη (Ισπανία), Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουντ, Λειψία, Ουνιόν Βερολίνου (Γερμανία), Ίντερ, Λάτσιο, Μίλαν, Νάπολι (Ιταλία), Λανς, Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία), Μπενφίκα, Πόρτο (Πορτογαλία), Φέγενορντ (Ολλανδία), Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Σέλτικ (Σκωτία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) και Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία).

Τα ζευγάρια που προέκυψαν από την κλήρωση για τα πλέι οφ του Champions League έχουν ως εξής:

CHAMPIONS PATH

Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία) ή Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) – Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)

Αντβέρπ (Βέλγιο) – ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ) ή Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)

Ρακόβ Τσεστόχοβα (Πολωνία) ή Άρης Λεμεσού (Κύπρος) – Κοπεγχάγη (Δανία) ή Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)

Κλάκσβικ (Νησιά Φαρόε) ή Μόλντε (Νορβηγία) – Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) ή Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)

LEAGUE PATH

Ρέιντζερς (Σκωτία) ή Σερβέτ (Ελβετία) – Αϊντχόφεν (Ολλανδία) ή Στουρμ Γκρατς (Αυστρία)

Μπράγκα (Πορτογαλία) ή Μπάτσκα Τόπολα (Σερβία) – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) ή Μαρσέιγ (Γαλλία)

Europa League: Με Τσουκαρίτσκι ο Ολυμπιακός, αν αποκλείσει την Γκενκ

Την Τσουκαρίτσκι θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στα play offs του Europa League, εφόσον ξεπεράσει το «εμπόδιο» της Γκενκ στον Γ’ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν το πρώτο παχνίδι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 24 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί στη Σερβία στις 31/8.

Οι 10 ομάδες που θα επικρατήσουν στα play offs προκρίνονται στη φάση των ομίλων του Europa League, στην οποία θα δώσουν ακόμη το «παρών» 10 ομάδες που θα αποκλειστούν από το Champions League (έξι από τα play offs και άλλες τέσσερις από το League Path του Γ’ προκριματικού γύρου).

Επίσης, άλλες 12 ομάδες έχουν προκριθεί απευθείας στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Αυτές είναι οι Γουέστ Χαμ, Λίβερπουλ, Μπράιτον (Αγγλία), Βιγιαρεάλ, Μπέτις (Ισπανία), Αταλάντα, Ρόμα (Ιταλία), Φράιμπουργκ, Λεβερκούζεν (Γερμανία), Τουλούζ, Ρεν (Γαλλία) και Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία).

Τα ζευγάρια που προέκυψαν από την κλήρωση για τα πλέι οφ του Europa League έχουν ως εξής:

Σλάβια Πράγας (Τσεχία) ή Ντνίπρο (Ουκρανία) – Ζόρια Λουχάνσκ (Ουκρανία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) ή Γκενκ (Βέλγιο) – Τσουκαρίτσκι (Σερβία)
Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ (Βέλγιο) – Λουγκάνο (Ελβετία)
Αστάνα (Καζακστάν) ή Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) – Άγιαξ (Ολλανδία)
Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία) ή Χάκεν (Σουηδία) – Αμπερντίν (Σκωτία)
Λίντσερ (Αυστρία) – Ζρίνσκι (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) ή Μπρέινταμπλικ (Ισλανδία)
Ηττημένος του ζευγαριού Κλάκσβικ (Νησιά Φαρόε)-Μόλντε (Νορβηγία) – Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία) ή ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)
Ηττημένος του ζευγαριού Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)-Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) – Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) ή Ελσίνκι (Φινλανδία)
Ηττημένος του ζευγαριού Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία)-Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) – Ηττημένος του ζευγαριού Ρακόβ Τσεστόχοβα (Πολωνία)-Άρης Λεμεσού (Κύπρος)
Ηττημένος του ζευγαριού ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) – Ηττημένος του ζευγαριού Κοπεγχάγη (Δανία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)

Conference League: Με Μπεσίκτας ή Νέφτσι Μπακού ο Άρης και Ρόζενμποργκ ή Χαρτς ο ΠΑΟΚ

Άρης

Ο Άρης έμαθε το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει η αντίπαλος του στα πλέι οφ του Conference League, εφόσον οι Θεσσαλονικείς κάνουν την υπέρβαση και ξεπεράσουν το εμπόδιο της Ντιναμό Κιέβου στον τρίτο προκριματικό γύρο.

Η κλήρωση δεν χαμογέλασε και πάλι στον Άρη, ο οποίος θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μπεσίκτας – Νέφτσι Μπακού. Οι Τούρκοι είναι το απόλυτο φαβορί, έχοντας μία ισχυρή ομάδα.

O πρώτος αγώνας θα γίνει την Πέμπτη 24 Αυγούστου στο Κλεάνθης Βικελίδης και η ρεβάνς την Πέμπτη 31 Αυγούστου σε Τουρκία ή Αζερμπαϊτζάν.

ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έχει το μυαλό του στα παιχνίδια με τη Χάιντουκ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League.

Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς έμαθαν σήμερα (7/8) και το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος τους σε περίπτωση που προκριθούν στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Αυτό θα είναι το Ρόζενμποργκ – Χαρτς. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην Τούμπα την Πέμπτη 24 Αυγούστου και ο δεύτερος την Πέμπτη 31 του μήνα σε Νορβηγία ή Σκωτία.

Διαβάστε επίσης:

Λιονέλ Μέσι: Άγριο ξύλο μεταξύ φιλάθλων για τον Αργεντινό έξω από γήπεδο (videos)

Ολυμπιακός: Επίσημα ερυθρόλευκος ο Ελ Κααμπί

DC United: «Τελειώνει» τον Ταξιάρχη Φούντα για ρατσιστική επίθεση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 19:49