search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.09.2025 17:07
MENU CLOSE

Το «κίνημα της πετσέτας» εξαπλώνεται – Νέα συγκέντρωση στη Χαλκιδική (vid)

07.08.2023 11:21
kinima-tis-petsetas-xalkidiki

Κινητοποιήσεις και στη Χαλκιδική από τους πολίτες που διεκδικούν πρόσβαση στις παραλίες φέρνει το «κίνημα της πετσέτας».

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση στο δημαρχείο Σιθωνίας στη Νικήτη, με το σχετικό κάλεσμα να αναφέρει «διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, υπερασπιζόμαστε τους δημόσιους χώρους».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε και χθες Κυριακή 6 Αυγούστου, από πολίτες σε Νικήτη και Νέα Ποτίδαια, με αίτημα ελεύθερες και προσβάσιμες παραλίες για όλους.

Οι πολίτες καταγγέλλουν ότι επιχειρήσεις έχουν κλείσει τη δίοδο στον αιγιαλό και ο μόνος τρόπος για να έχει κανείς πρόσβαση είναι να καταβάλλει αντίτιμο.

Για απόλυτη καταστρατήγηση των κανόνων στο ζήτημα αυτό, έκανε λόγο το μέλος του Κινήματος Ελεύθερες Παραλίες Χαλκιδικής, Γιάννης Χολονγκούνης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είπε παραχωρούνται, για παράδειγμα, 500 τετραγωνικά μέτρα και καταλαμβάνονται 2,5 στρέμματα. «Είναι εξωφρενικό αυτό που συμβαίνει στην Κασσάνδρα», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Κρήτη

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έλεγχοι στα Φαλάσαρνα μετά τις καταγγελίες για κατάληψη δημόσιου χώρου στην παραλία που έχει αξιολογηθεί από εκατομμύρια επισκέπτες ως μία από τις 25 καλύτερες παραλίες στον κόσμο. Η κατάληψη του δημόσιου χώρου στην παραλία ξεπερνάει το 80%, τη στιγμή που επιτρέπεται μόνο το 30%, σε περιοχές του δικτύου Natura όπως αυτή.

Διαβάστε επίσης:

Αττική Οδός: Ποιές έξοδοι κλείνουν λόγω έργων

Ένα… σαλόνι στην άμμο και κάδρα στα βράχια σε Νάξο και Αμαλιάδα (Video)

Σοβαρό τροχαίο στη Μαραθώνος – Διαλύθηκαν δύο ΙΧ, απεγκλωβίστηκε τραυματισμένη μια γυναίκα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.09.2025 17:06