search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 17:59
MENU CLOSE

Τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου – Καίριες ευθύνες της ΕΛΑΣ

08.08.2023 11:22
aek_kaskol_keria_0808_1

Ευθύνες, αναπάντητα ερωτήματα και εμείς θεατές στο ίδιο έργο, είναι το σκηνικό που συνθέτει ένα ακόμη τραγικό περιστατικό στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τη δολοφονία ενός 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, από Κροάτες χούλιγκαν, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Και μάλιστα από οργανωμένους Κροάτες χούλιγκανς, που, μαζί με Έλληνες οπαδούς, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν, πήγαν στον Περισσό, όπου προκάλεσαν επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο της OPAP Arena.

Αίσθηση -αλλά και πολλά ερωτήματα- προκαλεί το πώς βρέθηκαν στον Περισσό περίπου 150-200 κροάτες χούλιγκανς, από τη στιγμή που απαγορεύεται η μετακίνηση οπαδών από την UEFA.

Οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ διέσχισαν ανενόχλητοι τη… μισή Ελλάδα μέχρι να φτάσουν στην Αθήνα, περνώντας σε κονβόι τα σύνορα.

‘Ωρες πριν εκτυλιχθεί η τραγωδία, τα social media ήταν γεμάτα από βίντεο που έδειχναν τη διαδρομή του κονβόι των ακροδεξιών οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην εθνική οδό, την οποία υποτίθεται ότι όφειλε να περιφρουρεί η ΕΛΑΣ.

Και αφού διέσχισαν ανενόχλητοι τη μισή χώρα και πάρκαραν τα οχήματά τους, μπήκαν στον ηλεκτρικό, απ΄όπου επίσης ανενόχλητοι μετέφεραν τον «οπλισμό» τους στη Νέα Φιλαδέλφεια…

Συγκεκριμένα, οι κροάτες χούλιγκανς διέσχισαν 1.474 χιλιόμετρα μέσα σε 15 ώρες, χωρίς καμία ενόχληση, μέχρι να φτάσουν έξω από την OPAP Arena.

Ώρες μετά τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ η ΕΛΑΣ… ανακάλυψε με την ανακοίνωση που εξέδωσε ότι έγινε άγρια συμπλοκή, στην οποία συμμετείχαν και Έλληνες οπαδοί των Κροατών, χωρίς να έχει δώσει καμία απάντηση για τις δικές της ευθύνες.

Μάλιστα, σε βίντεο που κυκλοφορεί στα social media από τη στιγμή της επίθεσης ακούγεται κάποιος να λέει «έτσι γ…. η Λεωφόρος».

Και ώρες μετά τη δολοφονία, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, μίλησε απλώς για έναν «θλιβερό κρίκο σε μια αλυσίδα οπαδικής βίας»…

Σαφείς απαντήσεις για το επιχειρησιακό φιάσκο που κατέληξε στη δολοφονία στη Ν. Φιλαδέλφεια, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για τραγική ανεπάρκεια της πολιτείας.

Για το πώς η ΕΛΑΣ έχασε τους οργανωμένους ακροδεξιούς οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που… παρακολουθούσε διακριτικά από τα διόδια, ούτε φωνή ούτε ακρόαση…

Αλλά, όπως άλλωστε έχουμε συζητήσει, φως θα ρίξει η… ΕΔΕ που θα γίνει στην ελληνική αστυνομία

Διαβάστε επίσης

Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Η ανακοίνωση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Νέα Φιλαδέλφεια: «Κράταγαν καδρόνια και αντικείμενα που γυάλιζαν» – Ανακρίνονται στη ΓΑΔΑ οι συλληφθέντες (videos)

ΕΛΑΣ: Υπήρξαν «Έλληνες οπαδοί-συνεργοί» των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 17:57