search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:55
MENU CLOSE

Οι στόχοι του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2294
10/08/2023
11.08.2023 06:06
pasok_0208_1460-820_new

Ως μία ευκαιρία, η οποία ανοίγεται μπροστά τους προκειμένου να καλλιεργήσουν το έδαφος ώστε να αναδειχθεί ο αξιόπιστος τρόπος που έχουν αποφασίσει να πολιτεύονται, βλέπουν στο ΠΑΣΟΚ τις
εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στη Χαριλάου Τρικούπη θέλουν να πετύχουν «νίκες» σε αυτές τις εκλογές, οι οποίες όπως εξηγούν δεν θα έχουν μόνο πολιτικό χαρακτήρα αλλά και κοινωνικό, καθώς επισημαίνουν ότι οι
υποψήφιοι του κόμματος είναι στην πρώτη γραμμή των αναγκών της κοινωνίας. Το παζλ των υποψηφίων που έχουν λάβει το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνεται με δύο κενά.

Η ομάδα των περιφερειαρχών

Με τις παρατάξεις στις περιφέρειες να συμπληρώνονται από υποψηφίους μέρα με τη μέρα και με το γεγονός ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, καθώς οι εκλογές θα γίνουν στις 8 και 15 Οκτωβρίου, στη Χαριλάου Τρικούπη βάζουν κάτω τους εκλογικούς στόχους, με τους υποψηφίους να παρακολουθούν στενά και τις κινήσεις των αντιπάλων.

Περιφέρεια Αττικής: Ποιος να το έλεγε ότι δύο πρώην σύμμαχοι οι οποίοι έδωσαν μεγάλη μάχη στην Περιφέρεια Αττικής – σε δύσκολους καιρούς – θα βρίσκονταν σήμερα αντίπαλοι. Ο λόγος για τον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Σγουρό, ο οποίος θα έχει απέναντί του τον Νίκο Χαρδαλιά από τη Νέα Δημοκρατία. Για τη Χαριλάου Τρικούπη – όπως είχαμε γράψει και σε παλιότερο ρεπορτάζ – ο Γιάννης Σγουρός δεν ήταν εξ αρχής επιλογή του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο αναγνωρίζουν ότι είναι ένα πρόσωπο το οποίο μπορεί να δώσει μάχες. Βέβαια, σε ό,τι έχει να κάνει με την Αττική πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από τους πολιτευτές οι οποίοι έφυγαν για τον Γιώργο Πατούλη (άγνωστο τι
θα γίνει τώρα με την κάθοδο Χαρδαλιά), υπάρχουν στελέχη του Κινήματος που κατεβαίνουν με τον «εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ» Γιώργο Ιωακειμίδη. Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι – όπως αποτυπώθηκε και στις εθνικές εκλογές – το ΠΑΣΟΚ δεν είχε καθόλου καλή απόδοση στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Αυτό από μόνο του – όπως τονίζουν κορυφαία στελέχη στο «Π» – «είναι ένας
καλός λόγος για να δοθεί ένας αγώνας διαρκείας αλλά και νέας επαφής με τους πολίτες».

Περιφέρεια Κρήτης: Σε ό,τι έχει να κάνει με την Κρήτη, στη Χαριλάου Τρικούπη στήριξαν τον «δικό τους» Σταύρο Αρναουτάκη. Κορυφαία στελέχη θεωρούν ότι η νίκη του θα έρθει από την πρώτη Κυριακή, ενώ σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο κ. Αρναουτάκης έχει και την υποστήριξη της Ν.Δ. σημειώνουν: Τον στηρίζει για να μην «χαθεί» η δυνατότητα να γίνει «όλη η Ελλάδα
μπλε».

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Με το απόλυτο φαβορί για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας και με τον ΣΥΡΙΖΑ να «κατεβάζει» τον Γιάννη Μυλόπουλο, στο ΠΑΣΟΚ θέλουν με την υποψηφιότητα του Χρήστου Παπαστεργίου όσο το δυνατόν καλύτερη επίδοση, κυρίως γιατί, όπως λέει και το κεντρικό σύνθημα του υποψηφίου της, «η Κεντρική Μακεδονία μόνο με πράξεις αλλάζει». Στελέχη από τη Βόρεια Ελλάδα αισιοδοξούν, ενώ ξεκαθαρίζουν πως για να
αποκτήσει νέα δυναμική το ΠΑΣΟΚ – και με το γεγονός ότι δεν πήγε καλά στη Θεσσαλονίκη – πρέπει να επανασυνθεθεί με την κοινωνία.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Τη χημικό Γεωργία Ζεμπιλιάδου, η οποία υπήρξε υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στο παρελθόν, στηρίζει η Χαριλάου Τρικούπη. Η κ. Ζεμπελιάδου υποστηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ (ήρθε δεύτερος), ωστόσο η ίδια με δηλώσεις της θέλει να δώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αέρα «ανεξάρτητης υποψηφιότητας». Απέναντί της θα είναι ο Γιώργος Κασαπίδης της Νέας Δημοκρατίας.

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Tην υποψηφιότητα του Δαμιανού Καγγελίδη, ο οποίος στις διπλές εθνικές εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής στον νομό Δράμας, στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Ο Δαμιανός Καγγελίδης είναι χειρουργός οδοντίατρος και ζει και εργάζεται στη Δράμα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τον Στέφανο Ζουμπά, ο οποίος θα κατέβει πρώτη φορά. Ο επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος Όλον» έχει ξεκινήσει τις περιοδείες του.

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Ο δικηγόρος από τη Ρόδο Νικηφόρος Παπανικόλας έλαβε το χρίσμα από τη Χαριλάου Τρικούπη για μία δύσκολη περιφέρεια όπως είναι αυτή του Νοτίου Αιγαίου. Τοπικά στελέχη αφήνουν αιχμές κατά του κ. Παπανικόλα πως καθυστερεί στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Η Βάσω Χοχλάκα, υποψήφια στον νομό Λέσβου στις τελευταίες εκλογές, θα σηκώσει το μεγάλο βάρος σε μία άκρως ανταγωνιστική περιφέρεια, καθώς εκεί θα έρθει αντιμέτωπη με τον Αλκιβιάδη Στεφανή της Ν.Δ. αλλά και τον νυν περιφερειάρχη (κατεβαίνει ως ανεξάρτητος) Κώστα Μουτζούρη.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Σε αυτή την περιφέρεια το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον Σπύρο Σκιαδαρέση. Αυτοδιοικητικός με αναφορές στην τοπική κοινωνία, διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την εκκλησία, την οποία έχει υπηρετήσει από πολλές θέσεις.

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τον γιατρό Δημήτρη Κουτσούδη στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, μία υποψηφιότητα η οποία είναι από τις τελευταίες που ανακοινώθηκε. Στελέχη του Κινήματος κάνουν λόγο για έναν ικανό υποψήφιο ο οποίος έχει σημαντική αναφορά στην τοπική κοινωνία.

Ο στρατηγικός στόχος

Τα «κενά» που απομένουν για το ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο περιφερειών είναι πλέον δύο: ένα στα Ιόνια Νησιά και ένα στη Στερεά Ελλάδα.

Για το Ιόνιο ακούγεται έντονα το όνομα της Ισμήνης Μώρου, η οποία προέρχεται από τον χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς. Στη Στερεά Ελλάδα τα τοπικά Μέσα αναφέρουν πως πιο πιθανό υποψήφιο τον πρώην υφυπουργό Λουκά Αποστολίδη, ωστόσο φαίνεται ότι στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχουν δεύτερες σκέψεις.

Σε κάθε περίπτωση, με τα χρίσματα που δίνει το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να κάνει ξεκάθαρο το στίγμα αυτονομίας που θέλει να καθιερώσει, έτσι ώστε να μη βρεθεί ξανά στη θέση που είχε βρεθεί στο παρελθόν, να ετεροπροσδιορίζεται, δηλαδή, από τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης:

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο

Οι Κροάτες χούλιγκαν «πλήγωσαν» ΕΛ.ΑΣ. και κυβέρνηση

Αφιέρωμα – 100 χρόνια από τη συνθήκη της Λωζάννης: Από τις Σέβρες στη Λωζάννη μία εθνική καταστροφή δρόμος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:55