search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 07:42
MENU CLOSE

Χόλιγουντ: «Στριμωξίδι» τελετών απονομής βραβείων λόγω της απεργίας σεναριογράφων και ηθοποιών

14.08.2023 12:15
hollywood_strike_new

Με την απεργία σεναριογράφων και ηθοποιών να έχει ξεπεράσει σε διάρκεια τις 100 ημέρες (συμπληρώθηκαν στις 9 Αυγούστου) και -όπως φαίνεται- να συνεχίζεται οι παρατηρητές των εξελίξεων στον χώρο της αμερικανικής οπτικοακουστικής βιομηχανίας θεωρούν ότι θα προκαλέσει μεγάλη καραμπόλα σε μια σειρά γεγονότων με πιο σημαντικά τα βραβεία ΕΜΜΥ και τα Όσκαρ.

Η 75η τελετή απονομής των τηλεοπτικών βραβείων ΕΜΜΥ έχει νέα ημερομηνία την 15η Ιανουαρίου 2024, αντί τις 18ης Σεπτεμβρίου (εκτός απρόσμενων εξελίξεων). Το plan B δεν επηρεάζει την ψηφοφορία των μελών της Τηλεοπτικής Ακαδημίας η οποία θα διεξαχθεί στο διάστημα 17 έως 28Αυγούστου.

Η εκδοχή αυτή για την τελετή των ΕΜΜΥ πάει να «πέσει» πάνω στην ψηφοφορία για τα Όσκαρ (11- 16 Ιανουαρίου) με την τελική ψηφοφορία για τα βραβεία της Ένωσης Ηθοποιών (SAG) να αρχίζει στις 17 Ιανουαρίου, με ό,τι  όλα αυτά συνεπάγονται σε επίπεδο τηλεοπτικών καλύψεων και μεταδόσεων.

Για το δίκτυο Fox το οποίο έχει τα δικαιώματα μετάδοσης των ΕΜΜΥ τα πράγματα ίσως να είναι πιο εύκολα από κάθε άλλη φορά εφόσον οι ημερομηνίες (απονομής ΕΜΜΥ και υποψηφιοτήτων Όσκαρ) είναι σε κοντινές ημερομηνίας, δεδομένου ότι αρκετοί υποψήφιοι για Όσκαρ και και υποψήφιοι για ΕΜΜΥ. Ανάμεσα τους ο Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ, υποψήφιος για ΕΜΜΥ στο τηλεοπτικό «Bear» ο οποίος είναι υποψήφιος για Όσκαρ με το ρόλο του στην βιογραφική ταινία «The iron claw», ο Τζέσι Άισενμπέργκ (υποψήφιος για ΕΜΜΥ με το «Freishman» και για Όσκαρ με το «When you finish saving the world»), Τζέσικα Τσαστέιν (υποψήφια με το τηλεοπτικό «George & Tammy» και με κινηματογραφικό «Memory») και σχεδόν όλοι θα είναι συγκεντρωμένοι στο Λος Άντζελες.

Κάπου εκεί γύρω από αυτές τις ημερομηνίες είναι και τα βραβεία της Ένωσης Κριτικών Τηλεόρασης- Κινηματογράφου. Ο συνδυασμός είναι πιθανόν, κατά αμερικανικά ΜΜΕ που παρακολουθούν τις εξελίξεις στα τηλεοπτικά- κινηματογραφικά, να προκαλέσει κάποιου είδους σύγχυση. Για παράδειγμα η Ένωσης Κριτικών το ένα βράδυ να βραβεύσει τη δεύτερη σεζόν του «The bear» και το επόμενο βράδυ οι τηλεθεατές να δουν να βραβεύεται με ΕΜΜΥ ο πρώτο κύκλος επεισοδίων και πάει λέγοντας.

Στο μεταξύ η 81η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών έχει ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου (αν στο μεταξύ δεν αλλάξει κάτι), χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό ποιο τηλεοπτικό δίκτυο θα καλύψει την εκδήλωση ζωντανά.

Στα αξιοσημείωτα η 30η τελετή απονομής των βραβείων της Ένωσης Ηθοποιών η οποία για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού θα μεταδοθεί από το Netflix.

Διαβάστε επίσης:

ΕΡΤ: Στον «πόλεμο» της τηλεθέασης τα πρωινάδικα της ΕΡΤ1

Νέες επενδύσεις για την ανάπτυξη του ψηφιακού ραδιοφώνου στην Ευρώπη – Στο «τρένο» και η Ελλάδα

Star: «Στα σύνορα» Υρώ Μανέ και Κώστας Κόκλας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 07:41