search
ΔΕΥΤΕΡΑ 10.06.2024 14:13
MENU CLOSE

Στα άκρα η κόντρα για Φρέντι Μπελέρη: Προκλητικές δηλώσεις Ράμα – Ανησυχία στην Αθήνα (video)

15.08.2023 15:13
rama_new

Οξύνεται ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ Τιράνων και Αθήνας με αφορμή την προφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη.

Ενώ εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπει ο Αλβανικός εκλογικός νόμος για την ορκωμοσία του Φρέντι Μπελέρη, όπως όλα δείχνουν, ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας δε θα μπορέσει να αναλάβει επισήμως καθήκοντα.

Παρά το γεγονός ότι ο Φρέντι Μπελέρης θα μπορούσε να ορκιστεί ακόμα και μέσα στη φυλακή, τα Τίρανα δεν φαίνονται διατεθειμένα να επιτρέψουν κάτι τέτοιο.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή μπορεί να προκηρύξει επανάληψη των εκλογών στη Χειμάρρα. 

Περισσότερο «λάδι στην φωτιά» ήρθε να ρίξει η σημερινή (15/8) τοποθέτηση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος με μια μακροσκελή ανάρτηση του στο Facebook, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την χθεσινή (14/8) διαμαρτυρία στη Χειμάρρα.

Μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο Αλβανός πρωθυπουργός δηλώνει «άφωνος» για όσα συνέβησαν το απόγευμα της Δευτέρας, κάνει λόγο για «σουρεαλιστική εμφάνιση της παρέμβασης της ελληνικής πλευράς σε ένα ζήτημα της αλβανικής δικαιοσύνης», ενώ εμφανίζεται ειρωνικός για την παρουσία στη συγκέντρωση και των δημάρχων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Κώστα Μπακογιάννη και Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Απευθυνόμενος «στους Έλληνες φίλους που ήρθαν στη Χειμάρρα εν μέσω διακοπών» ο Έντι Ράμα κάνει λόγο για ένα «μοναδικό σόου σε τουρίστες από όλη την Ευρώπη, που φέτος έχουν αποβιβαστεί περισσότεροι από ποτέ στις αλβανικές ακτές» και προσθέτει ότι «ότι είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στην Αλβανία. Και να διαμαρτυρηθούν αν θέλουν!».

Έντονη ανησυχία στην Αθήνα

Στην Αθήνα, την ίδια ώρα, υπάρχει έντονη ανησυχία αλλά και δυσαρέσκεια για την στάση που τηρούν τα Τίρανα.

Προ ημερών, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Αλβανίδα ομόλογό του, θέτοντας επιτακτικά όλα τα ζητήματα.

Επίσης, με δήλωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών είχε ζητήσει να ορκιστεί άμεσα ο Μπελέρης δήμαρχος Χειμάρρας, ακόμα και μέσα στη φυλακή.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και συνεχίζει να ενημερώνει τους εταίρους της Ελλάδας, στην Ευρώπη και διεθνώς.

Η Αθήνα μάλιστα φαίνεται να έχει προειδοποιεί τα Τίρανα με βέτο στην ενταξιακή διαδικασία της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ενώ, μετά την ανακοίνωση της Αλβανικής Εισαγγελίας με την οποία παραπέμφθηκε σε δίκη ο Φρέντι Μπελέρης, διπλωματικές πηγές είχαν σχολιάσει ότι παραβιάζεται το δικαίωμα της δίκαιης δίκης και το τεκμήριο της αθωότητάς του.

Από την πλευρά του, ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης έχει εκφράσει τις ευχαριστίες του προς την Ελλάδα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την στήριξη που λαμβάνει.

Τέλος, επιμένει να χαρακτηρίζει την κατηγορία εναντίον του ως «άδικη, γελοία, προκατειλημμένη και αβάσιμη».

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Ανδρουλάκης για Δεκαπενταύγουστο: Η Κοίμηση της Θεοτόκου μάς γεμίζει ελπίδα και δύναμη

ΥΠΕΞ: Χαιρετίζουμε την επιτυχή μεταφορά πετρελαίου από το υπερδεξαμενόπλοιο FSO Safer

Μπομπ Μενέντεζ: Με τον Τζόρτζ Τσούνης στην Πλάκα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 10.06.2024 14:13